De Koude Kermis

Vanaf 2018 presenteert DROPSTUFF.nl De Koude Kermis: volkscultuur meets high art en high tech.

De Koude Kermis is een kunstproject dat bestaat uit een serie kunstwerken waarbij een attractie steeds tegelijkertijd een ‘kunstinstallatie’ is en waar een optreden een ‘performance’ is. Aan bestaande kermisattracties hebben we nieuwe verhalen gekoppeld; aan oude vormen nieuwe betekenissen gegeven en nieuwe vormen zijn voorzien van traditionele verhalen en gebruiken. Een kermis waarvan alle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: volkscultuur meets high art en high tech.

Op de Koude Kermis is niets wat het lijkt. Maak een ritje in ‘The Fair Grounds‘, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde ‘kiddy rides’ (ook voor volwassenen!), waag een gokje met de Grab the Pussy grijpmachine, kies je eigen e-nummers in de ZOET!-suikerspinkraam, draai een rondje in de Carnaval des Moutons draaimolen – een ode aan de zoötroop – of laat je vereeuwigen als freak in de Photobooth Carnivale!

De Koude Kermis is alles tussen ‘kunst’ en ‘kermis’. Net als iedere kermis vindt deze kermis gewoon plaats op straat of op een publiek plein. En íedereen hoort tot doelgroep. Of je nou komt voor het concept, de kunst of het vermaak: zèlf meemaken, zèlf beleven, aanraken, proeven en ruiken staan hier centraal. Inhoudelijk verwijst De Koude Kermis naar de presentaties zoals ze worden gegeven op de vele festivals, beurzen en congressen over innovaties, waar nieuwe inzichten en uitvindingen worden getoond en waar het nieuwste van het nieuwste gepresenteerd wordt.

De Koude Kermis is vanaf 2018 te zien op:

  • Kermis Amsterdam Westerpark – 09 t/m 18 maart 2018

Interactieve multimediale kermis

2018

Concept en ontwerp: 

René van Engelenburg, Gijs ten Cate, Eva Kröse, Tim Meiejrink

Te zien bij: 

  • Kermis Amsterdam Westerpark – 09 t/m 18 maart 2018