De Koude Kermis

Vanaf 2018 presenteert DROPSTUFF.nl De Koude Kermis: volkscultuur meets high art en high tech.

De Koude Kermis is een kunstproject dat bestaat uit een serie kunstwerken waarbij een attractie steeds tegelijkertijd een ‘kunstinstallatie’ is. Aan bestaande kermisattracties hebben we nieuwe verhalen gekoppeld; aan oude vormen nieuwe betekenissen gegeven en nieuwe vormen zijn voorzien van traditionele verhalen en gebruiken. Een kermis waarvan alle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: volkscultuur meets high art en high tech.

Op de Koude Kermis is niets wat het lijkt. Maak een ritje in ‘The Fair Grounds‘, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde ‘kiddy rides’ (ook voor volwassenen!), waag een gokje met de Grab the Pussy grijpmachine, kies je eigen e-nummers in het ZOET!-suikerspin-laboratorium, draai een rondje in de Carnaval des Moutons draaimolen – een ode aan de zoötroop, maar dan met Augmented Reality – of laat je vereeuwigen als freak van de toekomst in de Photobooth Freakshow!

De Koude Kermis is alles tussen ‘kunst’ en ‘kermis’. Net als iedere kermis vindt deze kermis gewoon plaats op straat of op een publiek plein. En íedereen hoort tot doelgroep. Of je nou komt voor het concept, de kunst of het vermaak: zèlf meemaken, zèlf beleven, aanraken, proeven en ruiken staan hier centraal.

Een media kermis voor iedereen

Kermis is vanuit de cultuurhistorie een van de eerste vormen van een feest (en later een jaarmarkt) ter gelegenheid van de jaarlijkse viering van de kerkwijding. Het woord kermis is ook een samenstelling van kerk en mis. Kermis is ook lang een plek geweest waar een breed publiek kennis maakte met nieuwe ‘uitvindingen’, bijzondere installaties en rariteiten.

Inhoudelijk combineert DROPSTUFF.nl met De Koude Kermis de oorspronkelijke rijke geschiedenis van het kermiswezen met de hedendaagse festivals en presentaties over innovaties, waar nieuwe inzichten en uitvindingen worden getoond en waar het nieuwste van het nieuwste gepresenteerd wordt. De Koude Kermis is beide, multimediaal vertaald én verbeeld voor een breed publiek. Zèlf meemaken, zèlf beleven, aanraken, proeven en ruiken.

De doelstelling van het project is om mensen die niet dagelijks met technische en creatieve ontwikkelingen omgaan daarmee kennis te laten maken. Daarom sluiten we aan bij zowel bestaande kermissen en festivals. Daarbij maken we bijvoorbeeld gebruik van nieuwe en social media, virtual en augmented Reality, artificial intelligence, 360° en 3D video, drones, robots, projectie, camera’s, sensoren, zelfrijdende auto’s en diverse applicaties, maar ook meer traditionele media als fotografie en fysieke (kunst)objecten.

TOURLIST DE KOUDE KERMIS 2018:

• Preview: Kermis Amsterdam Westerpark – 09 t/m 18 maart 2018
• Preview: MESH Festival for Creativity and Design – 23 maart 2018
• Koningsdag en 100 jaar Mediastad Hilversum – 27 april en 27 mei 2018
• MediaBites – VondelCS Amsterdam, 6 t/m 8 juni 2018 (preview Carnaval des Moutons)
• Batjes, Roeselare (België) – 22 t/m 24 juni
• Milkshake, Amsterdam – 28 en 29 juli 2018 (Grab the Pussy)
• Lowlands Biddinghuizen – 17 t/m 19 augustus 2018
• Dutch Media Week Hilversum – 1,2, 8 en 9 september 2018
• LekArt, Culemborg 28 t/m 30 september 2018 (The Fair Grounds)
• ARTS+, Frankfurter Buchmesse, (Tijdreizigers, Carnaval des Moutons, ZOET!)
• Cinekid Festival Amsterdam, 20 t/m 26 oktober 2018
• De Betovering Den Haag, 20 t/m 27 oktober 2018 (The Fair Grounds)
• Lets Gro, Groningen, 31 oktober t/m 3 november 2018 (The Fair Grounds, Grab the Pussy, ZOET!)

De Koude Kermis wordt mede mogelijk gemaakt door: BankGiro Loterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor individuele installaties werken we samen met: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en EYE filmmuseum.

Interactieve multimediale kunstkermis
Volkscultuur meets High Tech en High Art

2018

Concept en ontwerp
DROPSTUFF MEDIA

De Koude Kermis
De Koude Kermis is alles tussen kunst en kermis; een project waarin DROPSTUFF.nl vormen van volkscultuur wil verbinden aan ’high art’ en high tech’. De Koude Kermis komt op pleinen en festivals en zoekt actief een breed publiek op. De installatie reist dan ook langs verschillende plekken in Nederland en daarbuiten.

Meer info en boekingen
035-6771912 of info@dropstuff.nl