The Fair Grounds – De Koude Kermis #1

The Fair Grounds is de eerste installatie van De Koude Kermis. De installatie bestaat uit zes zogeheten kiddy rides, kinderattracties die tot kunstwerk zijn verheven door ze op te maken in de kleuren van De Stijl, de beroemde kunstenaarsbeweging met onder meer Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld.

Na het plaatsnemen op één van de attracties – geschikt voor zowel kinderen als volwassenen – krijgt men een VR-bril op. Met één druk gaan alle attracties tegelijk aan en maak je binnen 90 seconden een virtuele rondreis door Venetië of Amsterdam, in 360 graden én in stereo-beeld.

Mixed reality

The Fair Grounds is een kleurrijke belevenis voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Het geeft op speelse en ludieke kritiek op de manier waarop middeleeuwse binnensteden zoals Amsterdam en Venetië dankzij oprukkend massatoerisme gereduceerd worden tot eendimensionale pretparken.

De stad als decor voor de massatoerist. Terwijl deelnemers een toeristische ervaring ondergaan, verworden zij zelf tot toeristische attractie.

Winnaar Gouden Leeuw Publieksprijs Cinekid

Tijdens de Cinekid Media Award Show 2017 is de installatie in de prijzen gevallen! De installatie won de Gouden Leeuw Publieksprijs

Meer informatie & boekingen:

Geïnteresseerd in één, meerdere of alle installaties van De Koude Kermis voor uw evenement, congress of festival? Wij bespreken graag de mogelijkheden. Stuur ons een e-mail op info@dropstuff.nl, bel ons op 035 677 19 12 gebruik het contactformulier

Interactieve installatie met 360˚/3D virtual reality ervaring

2017

Concept en ontwerp:
DROPSTUFF.nl

VR Video:
Ard van der Veldt

Biënnale van Venetië 2017
The Fair Grounds werd gelanceerd tijdens de Biënnale van Venetië 2017 in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Italië

Winnaar Cinekid Publieksprijs 2017

Technische specificaties
Afmetingen installatie: Lengte 14.00 meter / Breedte: 2.00 meter / Hoogte: 1.50 meter

Stroomvoorziening: 220 v.

De Koude Kermis
The Fair Grounds is onderdeel van De Koude Kermis. Een rondreizend kunstproject van DROPSTUFF.nl waar volkscultuur wordt verbonden aan erfgoed, kunsten en technologie. Een kermis voor iedereen waarvan álle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: volkscultuur meets high tech en high art.