The Fair Grounds – De Koude Kermis #1

‘mixed reality’
Zes bezoekers kunnen tegelijk op het ‘treintje’ van ‘kiddy rides’ gaan zitten, tot kunstwerk verheven kinderattractie in de kleuren van De Stijl, de beroemde kunstenaarsbeweging met ondermeer Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Zowel kinderen als volwassen kunnen meedoen. Alle deelnemers krijgen een VR-bril op. Met één druk op een grote rode knop gaan alle attracties tegelijk aan. In de virtuele wereld maak je binnen 90 seconden een rondrit door Venetië of Amsterdam alsof je in een achtbaan terecht bent gekomen, in 360 graden én in stereo-beeld.

The Fair Grounds is een kleurrijke experience voor zowel de deelnemers als de toeschouwers, maar geeft ook kritiek op de manier waarop oprukkende toerisme middeleeuwse binnensteden als Amsterdam en Venetië reduceert tot eendimensionale pretparken. De stad als decor voor de massatoerist.

Winnaar Gouden Leeuw Publieksprijs Cinekid 2017
Tijdens de Cinekid Media Award Show 2017 is The Fair Grounds in de prijzen gevallen! Het project, ditmaal gecombineerd met een speciale animatie Bananza van TeYosh, sleepte verreweg de meeste stemmen binnen van het jonge publiek en won de Gouden Leeuw Publieksprijs.

Meer Info:
Meer weten? Wil je The Fair Grounds op een event of festival? Bel: 035 – 677 1912 of mail: info@dropstuff.nl

The Fair Grounds maakt onderdeel uit van De Koude Kermis

Kiddyrides
Interactieve Installatie met 360˚-stereo Virtual Reality Experience

2017

Een project van
DROPSTUFF.nl

Concept en Ontwerp
René van Engelenburg en Gijs ten Cate

VR Video
Ard van der Veldt

Biënnale van Venetië 2017
The Fair Grounds werd gelanceerd tijdens de Biënnale van Venetië, mei 2017 in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Italië

Winnaar Cinekid Publieksprijs 2017
Golden Lion Audience Award 2017

De Koude Kermis
The Fair Grounds is onderdeel van een serie werken in het kader van De Koude Kermis. De Koude Kermis is alles tussen kunst en kermis; een project waarin DROPSTUFF.nl vormen van volkscultuur wil verbinden aan ’high art’ en high tech’. De Koude Kermis komt op pleinen en festivals en zoekt actief een breed publiek op. De installatie reist dan ook langs verschillende plekken in Nederland.

The Fair Grounds – conceptart

Trouw – Jos de Groot, Juni 2017

Winnaar Gouden Leeuw Publieksprijs Cinekid Festival 2017