• welkom in onze werkplaats en experience!

  • 800 m2 voor innovatie en ‘creatieve ontregeling’

  • ruimte voor workshops, vergaderingen, hybride of online events

  • Corona veiligheid: Veel ruimte voor kleinschalig groepen

  • omringd door cultuur en natuur

  • Welkom op Park Vliegbasis Soesterberg!

Unieke locatie voor workshops, heisessies of studio voor online of hybride events

Welkom in de broedplaats voor interactie, innovatie en ‘creatieve ontregeling’! Net als de zeldzame veldleeuwerik broeden wij hier in het Park Vliegbasis Soesterberg, maar dan het hele jaar door. Op deze historische en groene locatie wordt gewerkt aan innovatie en creatieve ‘ontregeling’.

‘Kermis op de Basis’ is gerealiseerd in een ‘shelter’ van 800m2. Deze voormalige opslag van gevechtsvliegtuigen uit de tijd van de Koude Oorlog is nu volledig ingericht als interactieve experience met installaties van het prijswinnende project ‘De Koude Kermis’ van de makers en ontwerpers van DROPSTUFF MEDIA. Traditionele kermisattracties, zoals iedereen die kent, worden verbonden aan de verhalen van morgen, de verbeelding van creatieve processen en de verwondering over nieuwe technologische mogelijkheden.

Een inspirerende omgeving voor uw event of training
Kermis op de Basis biedt een ontregelende omgeving om met elkaar problemen en kansen te ontleden, vragen te stellen over de toekomst en samen te werken aan nieuwe ideeën. Deze volstrekt unieke ‘new media playground’, waarbij deelnemers via bijvoorbeeld VR en Augmented Reality zélf unieke ervaringen gaan meemaken, vormt zo de perfecte start en context van gezamenlijke werk-, onderzoeks- of ontwerpprocessen. De ruimte is daarom uitermate geschikt als inspirerende basis voor uw workshops, heidagen, teamsessies of als studio voor hybride of geheel online evenementen.

Naast de XL Dome tent, zijn er ook twee kleinere tenten voor breakout-sessies

Dagprogramma’s ‘Innovatie en Transformatie’ 
In samenwerking met coaching- en trainingsorganisatie The Innovation Incubator heeft DROPSTUFF ook speciale dagprogramma’s ontwikkeld waarbij groepen in één dag intensief op zoek gaan naar de kracht van creatief ontregelen, het (her-)uitvinden van verbanden en het bouwen aan nieuwe verhaallijnen. Al naar gelang de concrete vragen kunnen daarbij accenten worden gelegd op waardecreatie, rolverdelingen, ontwerp- en transformatieprocessen.

De basis voor uw workshops, heidagen, teamsessies én (online) evenementen!

‘Kermis op de Basis’ biedt ruimte aan uw event of programma waarbij de mediakunst-installaties van De Koude Kermis ter beschikking staan voor uw deelnemers. Wij denken graag samen met u mee over het doel van uw dag en de mogelijkheden in sprekers, dagvoorzitters, workshopvormen. Ook bieden we bijzondere rondwandelingen en fietstochten over de omgeving van de vliegbasis door vrijwilligers van de eigenaar en beheerder van het gebied, het Utrechts Landschap.
De standaard faciliteiten bestaan uit een grote centrale ‘dome’ tent en kleinere ruimten voor subsessies, beeld en geluidsinstallaties, verlichting, tafels, stoelen en bijvoorbeeld flipovers. Qua restauratieve verzorging bieden we een kwalitatieve selectie van koffie/thee, hapjes en drankjes, lunch, brunch, borrel en diner mogelijkheden. We bieden u graag een aanbod op maat aan in samenwerking met onze cateraar.

Centraal gelegen, voor kleine en grote groepen
Het Park Vliegbasis Soesterberg is centraal gelegen langs de A28 tussen Utrecht en Amersfoort en is bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is gratis parkeergelegenheid op de basis en er gaan bussen vanaf station Den Dolder. Op de stations Den Dolder (1,8 km) en Bilthoven (3,5 km) zijn OV-fietsen beschikbaar. Ook kunnen we huurfietsen aanbieden. Groepen met meer dan 25-30 deelnemers zijn ook mogelijk. Ook de buitenruimte direct voor de shelter kan gebruikt worden en in samenwerking met het Utrechts Landschap kan een tweede shelter worden ingezet die standaard als grote plenaire zaal is ingericht met een totale capaciteit van ongeveer 450 deelnemers.

Corona en veiligheid
In het kader van de Corona-regelgeving worden altijd de meest actuele voorschriften van het RIVM toegepast, waaronder de maximale groepsgroottes, het vooraf aanmelden, triage vragen en het houden van 1,5 m afstand onderling. Ook worden alle installaties en bijvoorbeeld VR-brillen steeds na elke bezoeker gereinigd middels speciale UV-C ontsmettingsapparaten en desinfectiemiddelen.

Dagprogramma’s Innovatie en Transformatie: Samenwerking en Design Thinking

© Lars van den Brink, Trouw, 2020

De dagprogramma’s gaan uit van de unieke DROPSTUFF methodiek, die voortkomt uit de klassieke ‘design thinking’-methode zoals ontwikkeld of gebruikt bij de Stanford University en in Silicon Valley, waarbij vernieuwing en innovatie worden gestuurd vanuit de directe behoefte of vraagstelling van alle belanghebbenden. Via zogenaamd ‘associërend ontwerpen’ worden mensen die niet als ontwerper zijn opgeleid, via dit model tot nieuwe inzichten geleid. De creatieve processen en ervaringsgerichte aanpak achter de installaties van DROPSTUFF worden daarbij steeds als voorbeelden betrokken.

Voorafgaand aan een dagprogramma brengen we in een eerste korte sessie de specifieke wensen en vraagstukken in kaart. Op basis deze eerste analyse stellen we een specifiek programma samen. Een aantal stappen zullen daarin vaak terugkomen:

• De ontregeling: Openstaan voor nieuwe ideeën
• Focus op de vraag: Bijv. vragen over de organisatiestructuur, businessdevelopment, marketing, diversiteit of duurzaamheid
• De Verkenning; Welke opties zijn er allemaal?
• Uitsorteren: Wat wel en wat niet?
• Het Stappenplan: Hoe treden we de toekomst tegemoet?

Na afloop zijn er vervolgtrajecten mogelijk waarbij ook binnen de directe werkomgeving input en feedback mogelijk is.

Over DROPSTUFF
DROPSTUFF MEDIA bestaat 12 jaar als pionier op het gebied van ontwerp en (media)technologie. De ontwerpers hebben een grote ervaring in het vertalen van verhalen naar belevingen voor brede doelgroepen, waarbij technologie een middel is om verhalen vorm te geven. DROPSTUFF heeft veel samengewerkt met diverse Nederlandse musea, met lokale en landelijke overheden en Europese culturele organisaties, beurzen en evenementen. Ze hebben zes maal zelfstandig deelgenomen aan de Biënnale van Venetië en interactieve installaties ontwikkeld voor bijvoorbeeld het Mauritshuis en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De Koude Kermis was o.a. winnaar van de Publieksprijs Cinekid 2018, de NICE Award 2019 voor sociale innovatie in de Europese Creatieve Industrie en was recent geselecteerd voor het officiële kunstprogramma van het gerenommeerde SXSW Festival, USA.

Kermis op de Basis is onder meer voortgekomen uit een proces van creatief omdenken toen vanwege de Corona-crisis grootschalige evenementen en festivals en daarmee een groot deel van onze eigen opdrachtgevers wegvielen.

Werkplaats en Experience
800 m2 ‘creatieve ontregeling’ in de multimediale werkplaats en experience van DROPSTUFF MEDIA.

Meer info en boekingen
DROPSTUFF MEDIA
035-6771912
info@dropstuff.nl
www.dropstuff.nl

Adres
Park Vliegbasis Soesterberg
Hertenlaan 12B, Huis ter Heide – Shelter 610
LET OP: Navigatie: Voer Elandland in

800 m2 ‘creatieve ontregeling’ in de multimediale werkplaats en experience van DROPSTUFF MEDIA

Download de ‘Kermis Op De Basis‘ brochure hier.

Al onze workshops kennen zowel een theoretisch als een praktisch element, met veel ruimte voor het in de praktijk brengen van de opgedane kennis
Neem een ritje op de zelfrijdende auto's van Bumper Ballet
Innovate Arnhem 2019 - © Michèle Giebing