• Kermis op de Basis, Park Vliegbasis Soesterberg

  • De Broedplaats voor ‘creatieve ontregeling’

  • 800 m2 ruimte voor innovatie en transformatie

  • Inspirerende omgeving voor uw event

  • of online en hybride sessies

  • omringd door cultuur en natuur

  • Welkom op Park Vliegbasis Soesterberg!

Sssst! Dit is een broedplaats!

Net als de zeldzame veldleeuwerik broeden wij hier in het Park Vliegbasis Soesterberg, maar dan het hele jaar door. Op deze historische en groene locatie wordt gewerkt aan innovatie en creatieve ‘ontregeling’.

‘Kermis op de Basis’ is gerealiseerd in een ‘shelter’ van 800 m2. Deze voormalige ‘stalling van straaljagers’ uit de tijd van de Koude Oorlog is nu ingericht met installaties van het prijswinnende project De Koude Kermis van de makers en ontwerpers van DROPSTUFF MEDIA. Traditionele kermisattracties, zoals iedereen die kent, zijn verbonden aan de verhalen van cultureel erfgoed, de verbeelding van creatieve processen en de verwondering over nieuwe technologische mogelijkheden.

Een inspirerende omgeving voor uw event of training
In deze unieke ‘new media playground’ kun je, bijvoorbeeld via Virtual en Augmented Reality, onverwachte reizen maken. Deze ervaringen vormen de start van een proces door in groepsverband te werken aan de vragen en antwoorden voor persoonlijke of zakelijke vraagstukken. De installaties vormen zo een inspiratiebron voor innovatieve programma’s en evenementen rondom het creëren en versterken van innovatie. De ruimte is daarom uitermate geschikt als inspirerende basis voor uw workshops, heidagen, teamsessies of als studio voor hybride of geheel online evenementen.

© Lars van den Brink, Trouw, 2020

Dagprogramma’s ‘Innovatie en Transformatie’ 
In samenwerking met coaching- en trainingsorganisatie The Innovation Incubator heeft DROPSTUFF ook speciale programma’s ontwikkeld waarbij groepen in een of meerdere dagen intensief op zoek gaan naar de kracht van creatief ontregelen, het (her-)uitvinden van verbanden en het bouwen aan nieuwe verhaallijnen. Al naar gelang de concrete vragen kunnen daarbij accenten worden gelegd op waardecreatie, rolverdelingen, ontwerp- en transformatieprocessen.

Dé uitvalsbasis voor uw heidagen, teamsessies én (online) events!

‘Kermis op de Basis’ biedt ruimte aan uw event of programma waarbij de mediakunst-installaties van De Koude Kermis ter beschikking staan voor uw deelnemers. Wij denken graag samen met u mee over het doel van uw dag en de mogelijkheden in sprekers, dagvoorzitters, workshopvormen. Ook bieden we bijzondere rondwandelingen en fietstochten over de omgeving van de vliegbasis door vrijwilligers van de eigenaar en beheerder van het gebied, het Utrechts Landschap.
De standaard faciliteiten bestaan uit een grote centrale ‘dome’ tent en kleinere domes voor subsessies, beeld en geluidsinstallaties. Qua restauratieve verzorging bieden we een kwalitatieve selectie van koffie/thee, hapjes en drankjes, lunch, brunch, borrel en diner mogelijkheden. We bieden u graag een aanbod op maat aan in samenwerking met onze cateraar.

Shelter 610, 800 m2 ruimte voor innovatie en inspiratie

Centraal gelegen, voor kleine en grote groepen
Het Park Vliegbasis Soesterberg is centraal gelegen langs de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. Er is gratis parkeergelegenheid op de basis en er gaan bussen vanaf station Den Dolder. Op de stations Den Dolder (1,8 km) en Bilthoven (3,5 km) zijn OV-fietsen beschikbaar. In samenwerking met het Utrechts Landschap kan een tweede shelter worden ingezet die standaard als grote plenaire zaal is ingericht met een totale capaciteit van ongeveer 450 deelnemers.

Corona en veiligheid
In het kader van de Corona-regelgeving worden altijd de meest actuele voorschriften van het RIVM toegepast. Ook worden alle installaties en bijvoorbeeld VR-brillen steeds na elke bezoeker gereinigd middels speciale UV-C ontsmettingsapparaten en desinfectiemiddelen.

The innovation Incubator: dagprogramma’s Innovatie en Transformatie

De dagprogramma’s gaan uit van de unieke DROPSTUFF methodiek, die voortkomt uit de klassieke ‘design thinking’-methode zoals ontwikkeld of gebruikt bij de Stanford University en in Silicon Valley, waarbij vernieuwing en innovatie worden gestuurd vanuit de directe behoefte of vraagstelling van alle belanghebbenden. Via zogenaamd ‘associërend ontwerpen’ worden mensen die niet als ontwerper zijn opgeleid, via dit model tot nieuwe inzichten geleid. De creatieve processen en ervaringsgerichte aanpak achter de installaties van DROPSTUFF worden daarbij steeds als voorbeelden betrokken.

Voorafgaand aan een dagprogramma brengen we in een eerste korte sessie de specifieke wensen en vraagstukken in kaart. Op basis deze eerste analyse stellen we een specifiek programma samen. Een aantal stappen zullen daarin vaak terugkomen:

• De ontregeling: Openstaan voor nieuwe ideeën
• Focus op de vraag: Bijv. vragen over de organisatiestructuur, businessdevelopment, marketing, diversiteit of duurzaamheid
• De Verkenning; Welke opties zijn er allemaal?
• Uitsorteren: Wat wel en wat niet?
• Het Stappenplan: Hoe treden we de toekomst tegemoet?

Na afloop zijn er vervolgtrajecten mogelijk waarbij ook binnen de directe werkomgeving input en feedback mogelijk is.

Werkplaats en Experience
800 m2 ‘creatieve ontregeling’ in de multimediale werkplaats en experience van DROPSTUFF MEDIA.

Meer info en boekingen
DROPSTUFF MEDIA
035-6771912
info@dropstuff.nl
www.dropstuff.nl

Adres
Park Vliegbasis Soesterberg
Hertenlaan 12B, Huis ter Heide – Shelter 610
LET OP: Navigatie: Voer Elandlaan Den Dolder in

800 m2 ‘creatieve ontregeling’ in de multimediale werkplaats en experience van DROPSTUFF MEDIA

Download de ‘Kermis Op De Basis‘ brochure hier.

Neem een ritje op de zelfrijdende auto's van Bumper Ballet
Innovate Arnhem 2019 - © Michèle Giebing