Sssst! Dit is een broedplaats!

Net als de zeldzame veldleeuwerik broeden wij hier in het Park Vliegbasis Soesterberg, maar dan het hele jaar door. Op deze historische en groene locatie wordt gewerkt aan innovatie en creatieve ‘ontregeling’.

800 mruimte voor inspiratie, innovatie en creatieve ontregeling op Park Vliegbasis Soesterberg
Op zoek naar een centraal gelegen locatie in Nederland voor vergaderingen, workshops, hei-sessies of andere events? Kom naar Kermis op de Basis! Deze unieke locatie is gevestigd op Park Vliegbasis Soesterberg. Op deze historische vliegbasis kun je groepen ontvangen in een shelter van 800 vierkante meter. De locatie ligt midden in een prachtig natuurgebied van het Utrechts Landschap en ligt op slechts 5 minuten rijden van de A28. Een unieke plek waar erfgoed, technologie, creativiteit en natuur bij elkaar komen.

Tijdens de Koude Oorlog was de Vliegbasis Soesterberg een Amerikaanse basis waar vliegtuigen dagelijks testvluchten uitvoerden en in enorme shelters 24/7 klaar stonden om op te stijgen. Inmiddels is het een beschermd natuurgebied en is er een shelter ingericht als inspirerende en interactieve ruimte voor vergaderingen, trainingen of bijvoorbeeld hybride of online events.

Een interactieve en artistieke kermis als inspirerende omgeving voor uw event
Deze locatie is gebaseerd op een bijzonder concept. In de shelter staan allerlei kermisattracties uit het prijswinnende project ‘De Koude Kermis’ van mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA. In dit project worden de verschillende kermisattracties steeds verbonden aan de verhalen van morgen, de verbeelding van creatieve processen en de verwondering over nieuwe technologische mogelijkheden. Het biedt de perfecte start voor het ontleden van problemen en kansen en het ontwikkelen van nieuwe ideeën. In deze volstrekt unieke ‘new media playground’, kunnen uw gasten bijvoorbeeld de mogelijkheden van Virtual Reality, Augmented Reality of kunstmatige intelligentie ervaren. De locatie vormt zo de perfecte start en context voor bijvoorbeeld gezamenlijke innovatie- of transformatieprocessen.

Dé uitvalsbasis voor uw heidagen, teamsessies én events!

Vergaderen en presenteren in de shelter
De shelter is ingericht met een grote centrale transparante ‘dome’ tent en kleinere ruimten voor break-out sessies. Wij denken graag samen met u mee over het doel van uw dag en de mogelijkheden in sprekers, dagvoorzitters, workshopvormen en technische mogelijkheden. En met de beeld- en geluidsinstallaties, verlichting, tafels, stoelen en bijvoorbeeld flipovers weet je dat je een perfecte uitvalsbasis hebt voor je bijeenkomst. Qua restauratieve verzorging bieden we een kwalitatieve selectie van koffie/thee, hapjes en drankjes, lunch, brunch, borrel en diner mogelijkheden. We bieden u graag een aanbod op maat aan in samenwerking met onze cateraar.

Even pauze… de natuur in!
Op deze locatie kun je op de perfecte manier je pauze houden. De shelter ligt namelijk midden in een natuurgebied. We bieden bijzondere rondwandelingen en fietstochten door de omgeving van de vliegbasis, eventueel begeleid door een rondleider van het Utrechts Landschap. Zeer gewaardeerd door de gasten die Kermis op de Basis al hebben bezocht!

Centraal in het land, voor kleine en grote groepen
Het Park Vliegbasis Soesterberg is centraal gelegen langs de A28 tussen Utrecht en Amersfoort en is bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is gratis parkeergelegenheid op de basis en er gaan bussen vanaf station Den Dolder. Op de stations Den Dolder (1,8 km) en Bilthoven (3,5 km) zijn OV-fietsen beschikbaar. Ook kunnen we huurfietsen aanbieden.

Standaard is Shelter 610 ingericht voor groepen tot ongeveer 60 personen. Grotere groepen zijn in overleg ook mogelijk. In samenwerking met het Utrechts Landschap kan een tweede shelter worden ingezet die standaard als grote plenaire zaal is ingericht met een gezamenlijke capaciteit tot ongeveer 450 gasten. Ook de buitenruimte direct voor de shelter kan gebruikt worden, een prachtige omgeving in bijvoorbeeld de lente en de zomermaanden.

Wilt u meer informatie of een aanbod op maat?
We leiden u graag rond en spreken graag uw wensen met u door. De verse koffie of cappuccino staat klaar!

Dagprogramma’s Innovatie en Transformatie

De dagprogramma’s gaan uit van de unieke DROPSTUFF methodiek, die voortkomt uit de klassieke ‘design thinking’-methode zoals ontwikkeld of gebruikt bij de Stanford University en in Silicon Valley, waarbij vernieuwing en innovatie worden gestuurd vanuit de directe behoefte of vraagstelling van alle belanghebbenden. Via zogenaamd ‘associërend ontwerpen’ worden mensen die niet als ontwerper zijn opgeleid, via dit model tot nieuwe inzichten geleid. De creatieve processen en ervaringsgerichte aanpak achter de installaties van DROPSTUFF MEDIA worden daarbij steeds als voorbeelden betrokken.

Voorafgaand aan een dagprogramma brengen we in een eerste korte sessie de specifieke wensen en vraagstukken in kaart. Op basis deze eerste analyse stellen we een specifiek programma samen. Een aantal stappen zullen daarin vaak terugkomen:

• De ontregeling: Openstaan voor nieuwe ideeën
• Focus op de vraag: Bijv. vragen over de organisatiestructuur, businessdevelopment, marketing, diversiteit of duurzaamheid
• De Verkenning; Welke opties zijn er allemaal?
• Uitsorteren: Wat wel en wat niet?
• Het Stappenplan: Hoe treden we de toekomst tegemoet?

Na afloop zijn er vervolgtrajecten mogelijk waarbij ook binnen de directe werkomgeving input en feedback mogelijk is.

Interactieve Experience en Eventlocatie
800 m2 ‘creatieve ontregeling’ in de multimediale experience van DROPSTUFF MEDIA.

Meer info en boekingen
DROPSTUFF MEDIA
035-6771912
info@dropstuff.nl

Adres
Park Vliegbasis Soesterberg
Hertenlaan 12B, Huis ter Heide – Shelter 610

Navigatie
Let op! Voer Elandlaan Den Dolder in
Vlak voordat u de Elandlaan oprijdt, zit u reeds op de Hertenlaan, Rijd deze 500 meter verder door tot ingang 4 Park Vliegbasis Soesterberg.

Volg niet de borden Nationaal Militair Museum, deze leiden naar de andere kant van de vliegbasis.

Bekijk en download de ‘Kermis Op De Basis‘ brochure hier:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Bumper Ballet © Maarten van Haaff