Tijdreizigers

Tijdreizigers is een escape room on wheels. In deze installatie van De Koude Kermis wordt de iconische Nederlandse game Vakantieracer, een vervolg op A2 Racer, in een eigentijds jasje gestoken.

Neem plaats in de mechanisch bestuurbare Fiat Panda. Op een groot scherm voor de auto kan iedereen volgen hoe de deelnemers naar het zuiden van Frankrijk racen. In de auto bevinden zich digitale en analoge instructies die worden gemengd met archiefmateriaal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Een set augmented reality-brillen daagt de chauffeurs uit om tijdens hun reis verschillende puzzels op te lossen.

Een totale mix van fysieke en digitale realiteit

Tijdreizigers brengt het verleden terug naar het heden: een nieuwe digitale ervaring voor de jongste generaties zonder voorkennis van het spel en een trip down memory lane voor diegene die het spel nog kennen uit hun jeugd. Het resultaat is een totale mix van fysieke en digitale realiteit die verschillende generaties uitdaagt om na te denken over ons meest recente digitale culturele erfgoed.

Tijdreizigers is gemaakt in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. In de afgelopen jaren zijn zij begonnen met de voorbereiding van het archiveren van Nederlandse videogames als cultureel erfgoed. De eerste Nederlandse games die worden gearchiveerd zijn Eindeloos (1985), Jazz Jackrabbit (1994) en A2 Racer (1997).

Meer informatie & boekingen:

Geïnteresseerd in één, meerdere of alle installaties van De Koude Kermis voor uw evenement, congress of festival? Wij bespreken graag de mogelijkheden. Stuur ons een e-mail op info@dropstuff.nl, bel ons op 035 677 19 12 gebruik het contactformulier

Escape room on wheels met augmented reality

2018

Een project van
DROPSTUFF.nl

In samenwerking met
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Aanvullend concept en ontwerp
Jesse de Vos

Technisch ontwerp
Peter de Man en Douwe Hibma

Technische specificaties
Afmetingen installatie: Lengte 4.70 meter / Breedte: 1.70 meter / Hoogte: 2.30 meter

Stroomvoorziening: 32 ampere.

De Koude Kermis
Tijdreizigers is onderdeel van De Koude Kermis. Een rondreizend kunstproject van DROPSTUFF.nl waar volkscultuur wordt verbonden aan erfgoed, kunsten en technologie. Een kermis voor iedereen waarvan álle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: volkscultuur meets high tech en high art.