Tijdreizigers

In Tijdreizigers, escaperoom on wheels wordt de iconische Nederlandse game Vakantieracer, een sequel van A2 Racer, in een eigentijds jasje gestoken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mechanisch bestuurbare Fiat Panda als kermis-race-simulator, een groot scherm en Augmented Reality; een totale mix van fysieke en digitale werkelijkheden. Daarbij wordt gespeeld met digitale én analoge aanwijzingen die vermengd worden met archiefmateriaal uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het doel is zo snel mogelijk, maar ook veilig, aankomen in Zuid-Frankrijk.

In deze attractie reis je letterlijk door de tijd en wordt je ondergedompeld in een stuk recente game-geschiedenis die door de vluchtigheid van media alweer in vergetelheid raakt. Voor sommigen een feest der herkenning, voor anderen een eerste kennismaking met een typisch stuk Nederlandse cultuur. Zo verbindt Tijdreizigers diverse generaties en daagt de installatie het publiek uit na te denken over onze meer recente, digitale geschiedenis als cultureel erfgoed.

De afgelopen jaren heeft Beeld en Geluid het bewaren van game-erfgoed op de kaart gezet. Begin 2016 zijn de eerste games zoals Eindeloos (1985), Jazz Jackrabbit (1994) en A2 Racer (1997) opgenomen in de collectie.

Meer Info:
Meer weten? Wil je Tijdreizigers inzetten op een event of festival? Bel: 035 – 677 1912 of mail: info@dropstuff.nl

Tijdreizigers maakt onderdeel uit van De Koude Kermis

Gamesimulator – Escaperoom on wheels

2018

Een project van
DROPSTUFF.nl

Samenwerking met
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Concept en Ontwerp
Jesse de Vos, René van Engelenburg en Gijs ten Cate

Technisch Ontwerp
Peter de Man en Douwe Hibma

De Koude Kermis
Tijdreizigers is onderdeel van een serie werken in het kader van De Koude Kermis. De Koude Kermis is alles tussen kunst en kermis; een project waarin DROPSTUFF.nl vormen van volkscultuur wil verbinden aan ’high art’ en high tech’. De Koude Kermis komt op pleinen en festivals en zoekt actief een breed publiek op. De installatie reist dan ook langs verschillende plekken in Nederland.