C64

C64 © DROPSTUFF MEDIA

C64

Gamen op je zolderkamer behoort tot het verleden — kom naar buiten en let’s play! 🕹

De joystick die we voor De Koude Kermis hebben gemaakt, genaamd C64, werkt net als een traditionele Commodore 64-joystick: sluit hem aan, start een spel en begin met spelen. Het XXL formaat van de joystick nodigt nieuwsgierige spelers en voorbijgangers uit om een stap te zetten en een game te spelen, waardoor de solo-videogame-ervaring verandert in een deelbaar community-kunstwerk voor meerdere spelers.

De C64 joystick was eerder als kunstwerk te zien tijdens BigArt 2018

De joystick werkt middels Joy2Key en is in het bijzonder geschikt voor arcade-klassiekers als Pacman, Space Invaders, Tetris en Snake. De joystick wordt jaarlijks ingezet voor #HilversumPlays, de open-lucht game-middagen buiten het station van Hilversum.

Meer informatie & boekingen:

Geïnteresseerd in één, meerdere of alle installaties van De Koude Kermis voor uw evenement, congress of festival? Wij bespreken graag de mogelijkheden. Stuur ons een e-mail op info@dropstuff.nl, bel ons op 035 677 19 12 gebruik het contactformulier

XXL Joystick

2018

Concept en productie:
DROPSTUFF.nl

Technisch ontwerp en productie:
Peter de Man and Uwe Dobberstein

Technische specificaties
Afmetingen installatie: Lengte 1.20 meter / Breedte: 1.20 meter / Hoogte: 1.00 meter

Gewicht á 80 kilo

Stroomvoorziening: 220 v.

De Koude Kermis
C64 is onderdeel van De Koude Kermis. Een rondreizend kunstproject van DROPSTUFF.nl waar volkscultuur wordt verbonden aan erfgoed, kunsten en technologie. Een kermis voor iedereen waarvan álle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: volkscultuur meets high tech en high art.