DS_Educatieprogramma

Het DS_Educatieprogramma bestaat uit 3 verschillende soorten workshops mediawijsheid, onderverdeeld in verschillende onderwerpen & thema’s waar jongeren mee worden geconfronteerd in het dagelijks leven: social media, beeld & manipulatie en gamedesign.

Via nieuwe mediatechnieken worden we continu voorzien van steeds meer beelden – maar hoe zorg je ervoor dat je niet alles klakkeloos gelooft? Centraal in alle workshops van DROPSTUFF.nl staat het aanleren van het kritisch kijken, of het nou gaat over reclamefilmpjes, Facebook-vriendschappen, geld uitgeven in Candy Crush.

Alle workshops kennen zowel een theoretisch als een praktisch element, zodat leerlingen de overdragen kennis gelijk in de praktijk kunnen oefenen. De workshops worden gegeven door een team van jonge en gedreven professionals met kennis van zaken. De inhoud van workshops wordt elk jaar geactualiseerd.

Het DS_Educatieprogramma onderscheidt zich door haar flexibiliteit. Niet alleen worden de workshops naar uw wens zoveel mogelijk op maat aangeboden, ook komen de workshopleiders met alle materialen naar uw school toe. Zo kan elke workshop qua tijdsduur, thematiek, niveau en opbouw naar wens aangepast worden.

DROPSTUFF.nl is acceptant van de CJP-Cultuurkaart.

De workshops van DROPSTUFF.nl stimuleren leerlingen uit het voorgezet onderwijs om na te denken over ‘de macht van de media’ en leren hen om zich kritisch te verhouden ten op zichte van alle beelden en impulsen die ze binnenkrijgen.

Download hier de brochure 2017/2018

De Workshops

Meer informatie?

Een vraag, offerte of een boeking? Neem contact met ons op

0 + 6 = ?

DROPSTUFF.nl Educatieprogramma
 
Tim Meijerink, hoofd Educatie
 
Media Parkboulevard 1
Hilversum
 
postadres:
postbus 1060
1200 BB Hilversum
 
telefoon:
+31 (0)35 677 18 79
bereikbaar op dinsdag & donderdag
 
www.dropstuff.nl
educatie@dropstuff.nl