Educatieprogramma ‘Alles Tussen Kunst en Kermis’

Welkom bij ons educatieprogramma ‘Alles tussen kunst en kermis‘. DROPSTUFF ontwikkelde een zestal nieuwe workshops, geïntegreerd met het prijswinnende mediakunst-project De Koude Kermis.

Als mediakunst-collectief, gevestigd in Hilversum en Soesterberg, bedenken, realiseren en presenteren wij projecten waar zélf ontdekken centraal staat. Als pioniers in publieksgerichte mediakunst en ontwerp hebben we ruime ervaring in het vertalen van inhoudelijke verhalen naar interactieve belevingen voor brede doelgroepen. Al sinds 2008 biedt DROPSTUFF MEDIA door heel Nederland workshops aan op het gebied van mediacultuur en mediawijsheid.

De Koude Kermis
Het doorlopende project ‘De Koude Kermis‘ biedt een interactieve omgeving waar volkscultuur, kunsten, erfgoed en nieuwe technologieën vloeiend door elkaar heen bewegen. Traditionele kermisattracties, zoals iedereen die kent, worden verbonden aan de verhalen van morgen, de verbeelding van creatieve processen en de verwondering over nieuwe technologische mogelijkheden.

Met het totaal vernieuwde educatieprogramma ‘Alles tussen kunst en kermis‘ bieden we zes nieuwe, uitdagende workshops aan. Door middel van originele opdrachten prikkelen deze workshops de leerlingen om aan de slag te gaan met inhoud, reflectie en participatie. De focus ligt op ‘Cultuur & Media’ en sluit aan op de vakgebieden mediawijsheid, beeldende vorming en 21e-eeuwse vaardigheden. De workshops zijn daarnaast bijzonder goed in te zetten voor projectdagen voor de hele school.

Boek nu workshops
Onze workshops bieden we op twee locaties aan: op school én in onze locatie in Soesterberg, Kermis op de Basis. Dit is onze spectaculaire experience in een vliegtuigshelter uit de Koude Oorlog op de voormalige vliegbasis in Soesterberg, centraal gelegen langs de A28 tussen Utrecht en Amersfoort.

Wilt u liever een (aanvullende) workshop op school? Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Al onze workshops kennen zowel een theoretisch als een praktisch element, met veel ruimte voor het in de praktijk brengen van de opgedane kennis. De workshops worden gegeven door een team van jonge en gedreven professionals met kennis van zaken.

Werkplaats en Experience
800 m2 ‘creatieve ontregeling’ in de multimediale werkplaats en experience van DROPSTUFF MEDIA.

Meer info en boekingen
DROPSTUFF MEDIA
035-6771912
info@dropstuff.nl
www.dropstuff.nl

Adres
Park Vliegbasis Soesterberg
Hertenlaan 12B, Huis ter Heide – Shelter 610
LET OP: Navigatie: Voer Elandlaan in

Download hier de educatiebrochure

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Workshops ‘Alles Tussen Kunst en Kermis’