Workshop ‘Carnaval des Moutons’

Carnaval des Moutons

Bewegend beeld heeft niet één uitvinder. Talloze wetenschappers timmerden los van elkaar aan de weg die leidde naar camera en projector. In deze workshop combineren we de oudste vorm van bewegend beeld met één van de nieuwste: van zoötroop naar augmented reality!

We onderzoeken het ontstaan van bewegend beeld door te kijken naar de zoötroop: een ronddraaiende trommel en een strook met losse afbeeldingen die tot leven lijken te komen. Spelenderwijs onderzoeken we hoe bewegend beeld ontstaat. Lijkt dit niet op de ‘Boomerang’-functie van Instagram? Nu ben jij aan de beurt! Maak zelf een zoötroop en zie je eigen creatie tot leven komen in de zoötroop-houder.

We sluiten de workshop af met een ritje op de augmented reality draaimolen van De Koude Kermis: Carnaval des Moutons. Wanneer je de AR-bril opzet en de draaimolen rondjes begint te draaien, zie je van alles verschijnen … maar wat? Ontdek het zelf in deze workshop!

Groepsgrootte:
maximaal 30 leerlingen per workshop

Niveau:
geschikt voor onderbouw voortgezet onderwijs en MBO

Tijdsduur:
180 minuten

Goed te combineren met:
Een begeleide wandeling door het natuurlandschap op de Vliegbasis. Hier komen diverse zeldzame planten en dieren voor. Kun jij als in een animatie uittekenen hoe een vogel vliegt of hoe een bij afgaat op een bloem?

Kosten:
450 euro