Workshop ‘The Fair Grounds’

De Koude Kermis is een bijzondere plek waar ál je zintuigen worden geprikkeld. Dan heb je aan één paar ogen niet genoeg. In deze workshop maak je kennis met de nieuwste beeldtechnologiën omtrent virtual reality en 360˚ film. Onderzoek de bijzondere geschiedenis van het tableau vivant en ontdek hoe je een ‘rond verhaal’ kan vertellen.

Ga vervolgens zelf aan de slag met het maken van een eigen 360˚ film. Er wordt gewerkt aan een eigen storyboard, het repeteren van scènes en het filmen van een verhaal middels een speciale 360˚camera. Het eindresultaat kan, na een periode van montage, worden vertoond in een speciale aanvullende filmvertoning op locatie.

Gedurende deze workshop maak je een ritje op The Fair Grounds 1.0. Dit is de eerste installatie van De Koude Kermis. De installatie bestaat uit zes zogeheten kiddy rides waar je op kunt plaatsnemen. Zet een VR-bril op en maak binnen 90 seconden een virtuele rondreis waarin je als in een rollercoaster door steden als Venetië of Amsterdam beweegt, in 360 graden én in stereo-beeld.

Groepsgrootte:
maximaal 30 leerlingen per workshop

Niveau:
geschikt voor onderbouw voortgezet onderwijs en MBO

Tijdsduur:
300 minuten

Goed te combineren met:
Het eindresultaat kan, na een periode van montage, worden vertoond in een speciale aanvullende filmvertoning op school. Hiervoor komt dan een workshopleider met een aantal VR-brillen

Kosten:
550 euro