• Kermis op de Basis, Park Vliegbasis Soesterberg

  • De broedplaats voor ‘creatieve ontregeling’

  • 800m2 ruimte voor innovatie en transformatie

  • Of online en hybride sessies

  • Specialisten in interactief en immersief

  • pioniers in volkscultuur, erfgoed, kunsten én technologie

The Water Arch

De Waterpoort op SXSW Festival 12-15 maart

DROPSTUFF MEDIA heeft een nieuwe installatie ontwikkeld: ‘De Waterpoort’, een interactieve installatie die het steeds groter wordende watergebruik bij een breder publiek op een speelse manier onder de aandacht brengt.

Het is een abstractie van een klassiek draaiorgel. Door aan het wiel te draaien wordt water opgepompt dat zich via een heel watersysteem in een grote bak boven je hoofd verzamelt. Bij 134 liter valt dat over je heen. (Over een grote transparante koepel) 134 liter* is de hoeveelheid die elke Nederlander elke dag gemiddeld gebruikt. In Amerika ligt het gemiddelde dagelijkse watergebruik zelfs op maar liefst 310 liter* per persoon per dag. De muziek is een bewerking van een opname van een beroemd draaiorgel uit de jaren ‘50 en ‘60 uit het archief van Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Van 12-15 maart 2023 zal de Waterpoort te zien zijn op de Creative Industries Expo van het SXSW Festival in Austin, Texas, USA.  (*drinkwaterplatform.nl / epa.gov )

‘Kermis op de Basis’ – werkplaats en experience

Onze werkplaats is op Park Vliegbasis Soesterberg. Daar presenteren we ‘Kermis op de Basis’: een 800 m2 media playground met de installaties van De Koude Kermis als unieke setting voor innovatieve dagprogramma’s gericht op het creëren en versterken van innovatie- en transformatievermogen. De ruimte is daarnaast uitermate geschikt voor uw eigen workshops, heisessies, hybride of online bijeenkomsten tot 25 personen. Uiteraard met goede catering en opties voor grotere events tot 450 personen. Meer info? 035-6771912 of kermisopdebasis@dropstuff.nl

Over DROPSTUFF MEDIA

DROPSTUFF MEDIA is een pionier in media ontwerp en creëert immersieve kunstwerken en interactieve experiences. DROPSTUFF bedenkt, realiseert en presenteert zowel autonoom als in opdracht.

Immersieve Media Installaties
DROPSTUFF MEDIA is een specialist in het ontwikkelen van media installaties en tentoonstellingen in de openbare ruimte, in binnensteden, op festivals, voor musea, culturele organisaties en tijdens diverse evenementen.

We verbeelden verhalen voor brede publieksgroepen. Door nieuwe technieken te verbinden aan inhoudelijke verhalen ontstaan spannende belevingsconcepten. Actieve participatie en en een breed publieksbereik zijn de kernwoorden in veel van onze producties.

De Koude Kermis
De Koude Kermis is de playground van DROPSTUFF MEDIA. Een plek waar volkscultuur, erfgoed, kunst en technologie elkaar ontmoeten en waar geëxperimenteerd wordt met het toegankelijk maken van nieuwe verhalen voor een breed inclusief publiek. De Koude Kermis reist langs zowel galeries als echte kermissen en alles daar tussenin.

Kermis op de Basis
Sinds 2020 heeft De Koude Kermis een vaste plek in een voormalige vliegtuigshelter uit de Koude Oorlog op Park Vliegbasis Soesterberg. De shelter is als experience een unieke event-locatie waar ‘creatieve ontregeling’ centraal staat. De locatie wordt bijvoorbeeld ingezet voor zakelijke events als congressen, heisessies, workshops, innovatie- of transformatietrajecten.

Educatieprogramma
DROPSTUFF MEDIA biedt aan het Voortgezet Onderwijs en het MBO een Educatieprogramma over Mediawijsheid onder de titel ‘Alles tussen Kunst en Kermis’. De workshops bieden differentiatie naar intensiteit, leeftijd en niveau. De workshops kunnen plaatsvinden bij Kermis op de Basis in Soesterberg, maar kunnen ook op school worden aangeboden.

Niet alleen jongeren zijn geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen. DROPSTUFF MEDIA ontwikkelt onder de titel ‘The Portal’ een speciale virtual reality-workshop die aangeboden wordt aan de dagbesteding van verzorgingshuizen.

Eerdere berichten

De Koude Kermis verbindt volkscultuur, erfgoed, kunst en technologie

https://youtu.be/NhwvnED43Do De Koude Kermis is alles tussen ‘kunst’ en ‘kermis’ een project waarin volkscultuur verbonden wordt aan erfgoed, kunsten en technologie. Net als iedere kermis vindt ook deze kermis gewoon plaats op straat, op publieke pleinen en op festivals en evenementen. En íedereen hoort tot de doelgroep. Iedereen weet immers dat je op de kermis iets kan beleven en dat daar bijzondere verhalen verteld worden.

“Werelden samenbrengen is de rode draad in alle projecten die we doen”

“Werelden samenbrengen is de rode draad in alle projecten die we doen”. René van Engelenburg in gesprek met het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht
De VR-video op het festival Finding LalalandⒸ DROPSTUFF MEDIA

‘The Fair Grounds’ reist af naar India voor nieuw project op LaLaLand 2022! 🇮🇳

Dit jaar reist DROPSTUFF af naar India, waar we een nieuwe versie van onze VR-installatie 'The Fair Grounds' op LaLaLand Festival in het MOG - Museum of Goa maken!. De kinderen van Stichting Samarpan spelen de sterrencast in de 360-film van 'The Fair Grounds'  en zijn allemaal aanwezig, inclusief hun 60 klasgenoten. Wat een groot kleurrijk feest!

De Gooische Moordenaar rijdt weer!

De Gooische Moordenaar is een augmented reality (AR) tramrit…
© Studio DAAN - Slotstad Zeist© Studio DAAN - Slotstad Zeist

‘Kermis Op De Basis’ — in gesprek bij Studio DAAN – Slotstad Zeist

Eerder deze maand sloten we aan bij 'Studio Daan', van Daan Warnas op Slotstad RTV Zeist om te vertellen over het turbulente jaar 2020 en hoe wij uiteindelijk in Soesterberg terecht zijn gekomen met het nieuwe project ‘Kermis op de Basis’.
weekendbijlage Tijdgeest - Trouw 2

Kermis! Dit weekend als spread in Tijdgeest van Trouw

Dit weekend volop kermis dankzij deze prachtige spread in de weekendbijlage Tijdgeest van Trouw! De fotorubriek ‘De Experience’ toont elke week hedendaagse belevenissen. Terwijl ‘Kermis op de Basis’ nog niet officieel open is, kwamen deze deelnemers van een workshop van de ErfgoedAcademie onlangs alvast voorproeven!
© Places _ VR Festival / Medienmalocher, Ravi Sejk© Places _ VR Festival / Medienmalocher, Ravi Sejk

De Koude Kermis te gast op Places _VR Festival in Duitsland!

We kijken met veel plezier terug op deze prachtige foto's van Places _ VR Festival! Het eerste vrij toegankelijke festival voor virtual reality van Duitsland dat plaatsvond tussen 20 en 22 augustus 2020 en waarin onze installaties 'The Fair Grounds 1.0' en 'Carnaval des Moutons' te zien waren.

DROPSTUFF ontvangt bijdrage van het Cultuurmakersfonds!

Heel fijn nieuws: het Cultuurmakersfonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft onze aanvraag voor het nieuwe project ‘The Portal’ toegekend!