Webshop

Vanaf maandag 7 oktober is ‘Mo & Pleun – kermis, kunst en kattenkwaad’ via deze webshop te koop.

Een kinderboek over wat kunst en kermis gemeen hebben

Tijdens de Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober) presenteert mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA het rijkelijk geïllustreerde kinderboek Mo & Pleun – kermis, kunst en kattenkwaad. Het hardcover boek met een tekst op rijm is geschreven voor kinderen, maar vormt tegelijk een speelse bijdrage aan de discussie over de culturele kloof tussen mensen met verschillende sociaal-maatschappelijke achtergronden, interesses en cultuuruitingen. Binnen de kunst- en cultuurwereld wordt de discussie over publieksbereik en participatie al jaren gevoerd, maar verwante culturele vakgebieden als volkscultuur en de ‘hogere kunsten’ lijken elkaar nog regelmatig uit te sluiten. Is volkscultuur plat vermaak? Of kunst juist te elitair? Of zijn het beide vormen van het vertellen van verhalen?

Het verhaal: kunst en kermis
Mo en Pleun wonen in een grijpmachine op de kermis. De twee knuffelkatten wachten daar geduldig tot iemand ze wint. Mo wordt als eerste uit de machine gehaald, door het zoontje van een museumdirecteur. Het dochtertje van een kermisklant wint Pleun. Als Pleun een tijd later op bezoek gaat bij Mo, snapt ze niks van alle moderne kunst. Waarom vindt Mo een compleet wit schilderij zo mooi? En wat doet die kattenbak in het museum? Tegelijk kan Pleun niet wachten om Mo haar kermis te laten zien. Zou hij wel overal in durven? En begrijpt hij waarom Pleun zo gek is op de kermis? Twee ogenschijnlijk verschillende werelden blijken meer overeenkomsten te hebben dan gedacht.
‘Mo & Pleun, kermis, kunst en kattenkwaad’ is geschreven voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.

De Koude Kermis
‘Mo & Pleun, kermis, kunst en kattenkwaad’ is gemaakt door schrijver Albert Meijer en illustrator Eva Kröse binnen het mediakunst-project De Koude Kermis. Dit is een project van mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA waarin kermisattracties kunstinstallaties worden en andersom. De Koude Kermis vermengt volkscultuur, erfgoed en kunsten met nieuwe technologische mogelijkheden. De resultaten worden gepresenteerd in zowel galeries en op cultuurfestivals als op echte kermissen waarmee totaal verschillende publieksgroepen worden bereikt. De Koude Kermis en de publicatie zijn mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het VSBfonds en het BankGiroLoterij Fonds.

Lancering Kinderboek en De Koude Kermis op drie plekken tijdens de Kinderboekenweek: Amsterdam, Arnhem en Hilversum
Het boekje is vanaf maandag 7 oktober beschikbaar via www.dropstuff.nl/webshop voor 11,95 (exclusief 3,95 portokosten)

Lancering in de OBA:
• De officiële lancering van het boekje vindt plaats op maandag 7 oktober in de OBA, Openbare Bibliotheek op het Oosterdok in Amsterdam, tussen 16:00 en 17:00. Op dat moment zullen ook een aantal installaties van De Koude Kermis aanwezig zijn die gratis toegankelijk zijn.

INNOVATE Arnhem:
• Op zaterdag 5 oktober is De Koude Kermis in de volledige opzet te bezoeken op het Innovate Festival in de Melkfabriek in Arnhem.
10-17 uur. De entree tot het terrein is gratis. De installaties zijn toegankelijk via muntverkoop.

Open Studio Dagen:
• Op zaterdag en zondag 12 en 13 oktober staat De Koude Kermis op het Mediapark in Hilversum tijdens de Open Studio Dagen, onderdeel van de Dutch Media Week.
10-17 uur. De entree tot het terrein is gratis. De installaties zijn toegankelijk via muntverkoop.

Meer informatie of afbeeldingen in hoge resolutie:
DROPSTUFF MEDIA, Tim Meijerink
via tim@dropstuff.nl / 035 – 6771912

Mo & Pleun – kermis, kunst en kattenkwaad
hardcover, 30,5 x 21,5 cm, linnen rug
ISBN: 978-90-9032290-2
eerste oplage: 1.500
auteur: Albert Meijer
illustraties: Eva Kröse
redacteur: René van Engelenburg
uitgever: DROPSTUFF MEDIA
doelgroep: 6-9 jaar
adviesprijs: 11,95

Steun De Koude Kermis

De Koude Kermis is álles tussen kunst en kermis, een project waarin volkscultuur verbonden wordt aan erfgoed, kunsten en technologie. Net als iedere kermis vindt ook deze kermis gewoon plaats op straat, op publieke pleinen en op festivals en evenementen. En íedereen hoort tot de doelgroep. Iedereen weet immers dat je op de kermis iets kan beleven en dat daar bijzondere verhalen verteld worden.

De Koude Kermis reist door heel Nederland en is te vinden op festivals, kermissen en publiekspleinen. Dat kan niet zonder jouw steun.  Met jouw aankoop ondersteun je direct dat De Koude Kermis toegankelijk kan zijn voor nóg meer mensen — en je krijgt er een uniek collectors item voor terug!