WORKSHOP GAME DESIGN

Gamen is allang geen simpel tijdverdrijf meer. In de workshop GameDesign leren leerlingen de relatie tussen games en kunst. Ze gaan zelf aan de slag met educational & serious games, duiken de game-geschiedenis in en bekijken waar een goede game aan moet voldoen. Door middel van ‘paper prototyping’ gaan de leerlingen zelf aan de slag en oefenen ze met hoe je een game kan inzetten om een verhaal te vertellen of een onderwerp aan te kaarten

Deze workshop wordt gegeven door 1 educatief begeleider en 1 professioneel game-designer, welke aan het einde zal vertellen over het is om te werken in de game-industrie en enkele demo’s zal laten zien.

In het eerste gedeelte leren de leerlingen wat de verschillende aspecten van het medium game zijn en hoe ze games kunnen analyseren. Daarnaast denken zij na over de vraag of games kunst kunnen zijn. Zo ja, wanneer?

Tijdens het tweede gedeelte maken de leerlingen kennis met de basisprincipes van gamedesign en ontwerpen zij een opzet voor een eigen game. Dit programma bestaat uit een inleiding, een discussie en het voorbereiden van de game. De leerlingen leren duidelijk inzien wat het verband is tussen het nadenken over (artistieke) games en het maken van een game.

Geschikt voor:
onderbouw VMBO, HAVO & VWO, hoogste klassen basisonderwijs

Tijdsduur:
Circa 150 minuten

Kosten:

€350,- (incl. BTW)

Met Game designer  €450,– (incl. BTW)