WORKSHOP CREDIT CRUSH

Iedereen die ooit een spelletje op z’n telefoon heeft gespeeld kent het gevoel: je bent net lekker een topscore aan het neerzetten maar opeens ben je af. Je probeert het nog één keer maar dan – geen levens meer. Opeens moet je 20 minuten wachten tot je weer verder mag spelen. Tenzij ….

De afgelopen jaren maken grafisch simpel maar aantrekkelijk ogende games als Candy Crush en Clash of the Clans een sterke opmars. Ze verdienen jaarlijks miljoenen doordat ze psychologisch slim, maar erg verslavend in elkaar zitten en de drempel erg laag leggen voor het steeds weer doen van een kleine betaling, zodat je weer extra mogelijkheden krijgt om verder te spelen.

De workshop Credit Crush staat in het teken van deze kleine transacties en hoe ze uiteindelijk grote consequenties kunnen hebben. In een veilige online simulatieomgeving – de game Credit Crush – schept de workshop een mogelijkheid om kritisch te reflecteren op eigen keuzes en gedachten.

Het meegeleverde educatiepakket bestaat uit deze docentenhandleiding, een game-guide, een instructieve PowerPoint en inlogcodes voor de game ten behoeve van één klas.

Geschikt voor:
onderbouw VMBO, HAVO & VWO + MBO leerjaar 1 & 2

Tijdsduur:
Circa 150 minuten

Kosten:
350 euro

DROPSTUFF.nl levert:

Een online leeromgeving + digitaal lespakket + unieke inlogcode voor de game voor het zelfstandig uitvoeren van de workshop.

Liever dat wij de workshop komen geven? Neem contact met ons op via educatie@dropstuff.nl of +31 (0) 35 677 18 79