Battling Pavilions

Met DROPSTUFF-schermen die de infiltratie van de niet-materialistische parallelle werkelijkheid van de Giardini met talloze extra landpaviljoens monitoren en faciliteren, worden Biënnale bezoekers aangespoord om je exclusieve fysieke aanwezigheid te gebruiken in de Giardini om alle illegale virtuele paviljoens die je tegenkomt te verwijderen. Om ze te zien en te verwijderen: 1) download Layer augmented reality app. 2) zoek en open ‘Battling Paviljons’.

Sander Veenhof
Sander Veenhof heeft een levenslange fascinatie voor de vermenging van virtuele oneindigheid met de fysieke omgeving. Dit is een algemene realiteit geworden sinds de massale adoptie van smartphones die iedereen toegang verlenen tot de toegenomen realiteit. Een nieuw medium dat de regels opnieuw definieert en voor artiesten ongekende mogelijkheden biedt om iedere denkbare beperking van welke aard dan ook uit te schakelen, zoals Veenhof met plezier demonsteert.

Sander Veenhof

Collectie DROPSTUFF.nl
 
In samenwerking met:
Virtueel Platform, het Centraal Museum, het Armando Museum, de Dutch Game Garden, Impakt, het Nederlands Film Festival en Utrecht 2018
Plaats:
54e Biënnale van Venetië
Jaar:
2011
 
Sndrv.nl/pavilions