• Bumper Ballet – De Koude Kermis #8

  Bumper Ballet is een botsautobaan met ’s werelds eerste zelfrijdende botsauto’s. Deze nieuwste installatie in het project De Koude Kermis bestaat uit een opgeknapte botsautobaan met daarop vier botsauto’s, duidelijk herkenbaar aan de hoogglans polyesterlaag in de kleur van ‘De Stijl’, de beroemde Nederlandse modernistische kunststroming van Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld.

 • Grab the Pussy – De Koude Kermis #2

  Grab the Pussy is een community art grijpmachine en een installatie uit het project De Koude Kermis. Een ogenschijnlijk ouderwetse kermismachine die is gevuld met gebreide katjes — echter is dit geen industrieel pluche, maar handgebreide poesjes door oma’s uit heel Nederland!

 • The Fair Grounds – De Koude Kermis #1

  The Fair Grounds is de eerste installatie van De Koude Kermis. De installatie bestaat uit zes zogeheten kiddy rides, kinderattracties die tot kunstwerk zijn verheven door ze op te maken in de kleuren van De Stijl, de beroemde kunstenaarsbeweging met onder meer Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld.

 • Tijdreizigers – De Koude Kermis #7

  Tijdreizigers is een escape room on wheels. In deze installatie van De Koude Kermis wordt de iconische Nederlandse game Vakantieracer, een vervolg op A2 Racer, in een eigentijds jasje gestoken.

The Media Network for Digital and Interactive Experiences
DROPSTUFF.nl is een pionier in media ontwerp voor de (semi)publieke ruimte, musea, festivals en events.DROPSTUFF.nl bedenkt, realiseert en presenteert interactieve projecten, een educatieprogramma ‘Mediawijsheid’ en audiovisuele producties voor publieke schermen.

De Koude Kermis is alles tussen kunst en kermis, een project waarin volkscultuur verbonden wordt aan erfgoed, kunsten en technologie. Net als iedere kermis vindt ook deze kermis gewoon plaats op straat, op publieke pleinen en op festivals en evenementen. En íedereen hoort tot de doelgroep. Iedereen weet immers dat je op de kermis iets kan beleven en dat daar bijzondere verhalen verteld worden.

De Koude Kermis is een kunstproject waar met bestaande kermisattracties nieuwe verhalen worden verteld, in samenwerking met verschillende musea, kunstenaars en ontwerpers. En traditionele verhalen en gebruiken worden nieuw leven ingeblazen met behulp van nieuwe vormen en technologieën. Een kermis waarvan álle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: Volkscultuur meets High Tech en High Art

Actueel

Bumper Ballet op Big Art 2019. Foto: Jan Willem Kaldenbach©: Jan Willem Kaldenbach
The Fair Grounds op Festival de Onderstroom, 2019© Tim van Kleunen