Workshop ‘Bumper Ballet’

Bumper Ballet* is een botsautobaan met ’s werelds eerste zelfrijdende botsauto’s, aangedreven door zelflerende kunstmatige intelligentie. De autootjes dansen een ballet… en jij wordt de choreograaf! Maak kennis met de technologie achter machine learning en onderzoek of er eigenlijk verschil bestaat tussen botsen en dansen.

Uiteindelijk componeer jij je eigen botsauto-ballet. Door het aansluiten van muzikale commando’s creëer je je eigen symfonie. Wanneer je die als input plaatst in het systeem van Bumper Ballet, zet de computer deze automatisch om in een unieke choreografie. Neem plaats in de botsauto’s en wordt onderdeel van je eigen ballet!

* Bumper Ballet is ontwikkeld i.s.m. het Eindhoven Museum en is mede geïnspireerd op een bedrijfsvideo van DAF met daarin dansende Daf-jes uit 1974. Het project werd gepresenteerd tijdens de Biënnale van Venetië in 2019, waar minister Van Engelshoven van het Ministerie van OCW een ritje kwam maken. Nadien reisde de installatie door heel Nederland en was onder andere geselecteerd voor het prestigieuze Amerikaanse festival SXSW.

Groepsgrootte:
maximaal 15 leerlingen per workshop. Deze workshop kan aansluitend twee keer gegeven worden voor een hele klas.

Niveau:
geschikt voor bovenbouw voortgezet onderwijs en MBO

Tijdsduur:
150 minuten per groep van 15 leerlingen

Goed te combineren met:
een bezoek aan de andere installaties van De Koude Kermis

Kosten:
€ 400 voor één groep, € 600 voor twee groepen aansluitend