WAT DOEN WIJ?

DROPSTUFF.nl bouwt sinds 2008 aan een ‘Museum zonder muren‘, een digitaal platform in de openbare ruimte. Wij geloven in de verbindende kracht van nieuwe media toepassingen en de onverwachte connecties die dit kan creëeren. Dit doen we door (jong) mediatalent een podium te geven en door verschillende interactieve Europese projecten op te zetten.  Elk jaar zijn we aanwezig bij Lowlands en de finale van Kunstbende. Wij geloven in frisse en vernieuwende toepassingen van mediakunst in de openbare ruimte, waarin het experiment en de ontmoeting voorop staat.

Stage lopen bij DROPSTUFF.nl kan binnen twee facetten:

Educatie:

DROPSTUFF.nl wil jongeren uitdagen om kritisch na te denken over de toekomst van media en hun eigen rol daarin. Dit doen we met het DS_Educatieprogramma. In landelijke workshops bereiken we ongeveer 2000 leerlingen per jaar. Daarnaast heeft DROPSTUFF.nl een aantal specialistische educatietrajecten lopen met ROC’s en middelbare scholen, waar leerlingen mediawijs worden door verschillende unieke projecten. Zo vormen ROC Mediaredactieleerlingen uit Amersfoort de eindregie over het scherm op het stationsplein.

Redactie: 

DROPSTUFF.nl is organisator van The Bridge HilversumEen interactief digitaal platform vóór en dóór al het talent in Hilversum Mediastad. Met een programma vol animaties, films, videoclips, stadsgedichten en games — gemaakt door jong mediatalent uit Hilversum en uit heel Nederland. Alle activiteiten omtrent dit scherm worden gebundeld en online gepresenteerd. Je kan The Bridge Hilversum volgen op Facebook, Twitter, Instagram  Je leest daar meer over hoe we vanaf 31 maart elke vrijdag live levensgroot gaan gamen op dit scherm, kunt zelf berichten via #thebridgehilversum insturen, ziet de animaties van de Hilversumse stadsdichter en nog veel meer. Voor het up to date houden van deze content werken wij graag als leerplek voor stagiaires binnen het vakgebied van mediaredactie.

HBO: STAGIAIR EDUCATIE/REDACTIE (M/V) VANAF NAJAAR 2018

WAT GA JIJ DOEN?

Je gaat inhoudelijk en productioneel de redactie en educatieafdeling van DROPSTUF.nl ondersteunen. Onder leiding van het hoofd educatie en de content manager help je bij het praktisch uitwerken van de verschillende educatietaken: naar scholen gaan voor workshops, contact onderhouden met groepen ROC-studenten, brainstormen over nieuwe projecten en creatieve oplossingen voor de verschillende uitdagingen die er gedurende een jaar verschijnen.

Daarnaast draai je mee in de algehele productie van DROPSTUFF.nl: je helpt in de redactie voor Hilversum en Amersfoort, bezoekt educatieve beurzen als onderdeel van het DROPSTUFF.nl team, draagt op kantoor mede zorg voor het in orde houden van het workshopmateriaal en draait mee met de grote en fijne lijnen omtrent acquisitie, inplannen, uitvoering, promotie en evaluatie van het workshopprogramma. Los van het DS_Educatieprogramma, maak je ook onderdeel uit van het kleine en hechte team van DROPSTUFF.nl en draai je mee in de dagelijkse zaken omtrent de verschillende lopende projecten.

WIE BEN JIJ:

 • 2E/3E jaars student CMV/KUE/BKE of aanverwante culturele studie.
 • Je hebt een natuurlijke affiniteit met nieuwe media en nieuwe media cultuur: je snapt de wereld van YouTube, weet waarom VR tof is, kan een beetje omgaan met Photoshop, Premiere en Illustrator en bent kritisch en nieuwsgierig naar alles wat met nieuwe media te maken heeft.  Een eigen laptop is een must.
 • Je bent praktisch en pragmatisch ingesteld. Je vindt ’t geen punt om je handen uit de mouwen te steken.
 • Je staat je mannetje (of vrouwtje) voor een klas, of een beurspubliek.
 • Je bent zorgvuldig, punctueel, flexibel en stressbestendig.
 • Je beschikt over een goed gevoel voor humor, ambitie en frisse energie.
 • Je bent woonachtig in de directe omgeving van Amsterdam of Utrecht.
 • De stage is in overleg in te vullen in de periode.

REAGEREN?

Interesse?  Reageren kan tot 29 september 2018.

Mail een motivatiebrief incluis wat je graag zou willen leren en je CV naar:

tim@dropstuff.nl

DROPSTUFF.nl – The Media Network for Digital and Interactive Experiences
t.a.v. Tim Meijerink
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

MBO VACATURE STAGIAIR REDACTIE THE BRIDGE HILVERSUM (M/V) VANAF NAJAAR 2018

AL VERVULD: 

WAT GA JIJ DOEN?

DROPSTUFF.nl zoekt een redactie-stagiair ! Help het lokale nieuws uit Hilversum, Amersfoort en evt. andere gemeentes zichtbaar te krijgen op grote stationspleinschermen. Daarnaast haal je de beste kunst-content van kunstacademies binnen, fotografeer je je eigen reportages en help je mee met de verschillende mediaproducties omtrent deze schermen, zoals game-middagen, workshops op middelbare scholen en nog veel meer.

Je taken bestaan uit:

 • Het up to date houden van de social media accounts van The Bridge Hilversum
 • Het zelfstandig verzamelen van informatie en beeldmateriaal en dit omzetten in korte nieuwsberichten
 • Het aanwezig zijn op locatie en meehelpen tijdens media-events omtrent het scherm
 • Het helpen meedenken over toekomstige projecten zoals bijvoorbeeld een nog op te zetten jongerenredactie

Je brengt verslag uit aan en werkt hiervoor nauw samen met de eindredacteur van DROPSTUFF.nl en de grafisch vormgever.

Meer lezen over het scherm ? Check http://thebridgehilversum.nl/

WIE BEN JIJ:

 • Niveau 3/4 student mediamanager, mediaredactiemedewerker of mediavormgever.
 • Je hebt een vlotte beheersing van de Nederlandse taal: je weet hoe je een pakkend stukje tekst kan schrijven.
 • Je hebt verstand van social media: Twitter, Instagram, Snapchat & Facebook ken je op je duimpje en je gebruikt je #hashtags goed.
 • Je kan zelfstandig foto’s maken en gebruik maken van Photoshop. Een eigen laptop is een must.
 • Je bent assertief en hands-on. Als mensen niet reageren op je mailtje dan durf je ze gerust op te bellen of er langs te gaan.
 • Je bent correct, vriendelijk en representatief. Je weet dat een gemeente een andere tekst verwacht dan een middelbare scholier.
 • Je bent woonachtig in de directe omgeving van Amsterdam of Utrecht.
 • De stage is in overleg in te vullen in de periode vanaf april 2017.

REAGEREN?

Interesse? Reageren kan tot 1 oktober 2018.

Mail een motivatiebrief incluis wat je graag zou willen leren en je CV naar:

tim@dropstuff.nl

DROPSTUFF.nl – The Media Network for Digital and Interactive Experiences
t.a.v. Tim Meijerink
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum