Minister van Engelshoven bezoekt Bumper Ballet op Biënnale van Venetië

Op 8 mei 2019 bracht Minister van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een bezoek aan de mediakunst installatie ‘Bumper Ballet‘ op de Biënnale in Venetië! Lees het artikel in De Telegraaf hier!

Minister van Engelshoven bezoekt Bumper Ballet op Biënnale van Venetië. Bumper Ballet is de nieuwe installatie van mediakunstcollectief DROPSTUFF.nl in het kader van het project De Koude Kermis, waar volkscultuur, erfgoed, kunsten en technologie met elkaar worden verbonden.

Bumper Ballet is de nieuwe installatie van mediakunstcollectief DROPSTUFF.nl in het kader van het project De Koude Kermis, waar volkscultuur, erfgoed, kunsten en technologie met elkaar worden verbonden. Bumper Ballet is een kleine botsautobaan met vier wagentjes in een rijvlak van ongeveer 6 x 12 meter.

De bestuurders van de botsauto’s rijden aanvankelijk zoals normaal, maar na een paar minuten neemt ‘het systeem’ het over en werken de sturen niet meer. Vervolgens voeren de auto’s een gechoreografeerde dans met elkaar uit geïnspireerd op een door Eindhoven Museum aangeleverde bedrijfsvideo van het Nederlandse automerk DAF uit de jaren ‘60 met ‘dansende DAF-jes’.

Bestuurders worden ‘lijdend voorwerp’ en ervaren wat het betekent om de controle te verliezen als computersystemen het overnemen. De installatie behandelt op speelse wijze de sociale betekenis van autonome technologie en de tegenstelling tussen botsen en dansen.

De première vond in mei 2019 plaats in Venetië tijdens La Biennale di Venezia. Het project werd voor het eerst in Nederland gepresenteerd tijdens de Dutch Technology Week en Park Hilaria in Eindhoven

Meer Info: Meer informatie? T 035 – 677 1912 of mail: info@dropstuff.nl Bumper Ballet maakt onderdeel uit van De Koude Kermis