Bumper Ballet naar Biënnale Venetië & Dutch Technology Week

Bumper Ballet is de nieuwe installatie van mediakunstcollectief DROPSTUFF.nl in het kader van het project De Koude Kermiswaarin volkscultuur, erfgoed, kunsten en technologie met elkaar worden verbonden.
Bumper Ballet is een kleine botsautobaan met vier wagentjes in een rijvlak van ongeveer 6 x 12 meter. De bestuurders van de botsauto’s rijden aanvankelijk zoals normaal, maar na een paar minuten neemt ‘het systeem’ het over en werken de sturen niet meer.
Vervolgens voeren de auto’s een gechoreografeerde dans met elkaar uit geïnspireerd op een door Eindhoven Museum aangeleverde bedrijfsvideo van het Nederlandse automerk DAF uit de jaren ‘60 met ‘dansende DAF-jes’. Bestuurders worden ‘lijdend voorwerp’ en ervaren wat het betekent om de controle te verliezen
als computersystemen het overnemen. De installatie gaat over de sociale betekenis van autonome technologie en de tegenstelling tussen botsen en dansen.


Bumper Ballet is gerealiseerd in samenwerking met Eindhoven Museum en de ontwerpers Peter de Man en Douwe Hibma.

Preview Venetië: 
La Biennale di Venezia
woensdag 8 tot en met zaterdag 11 mei, 11.00 – 19.00
Met op 8 mei 16:130 – Bezoek aan ‘Bumper Ballet’ van Minister Ingrid van Engelshoven, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
• Riva Ca’ di Dio, boothalte Arsenale
 
Première Eindhoven: 
Eindhoven Museum met ‘Museum door de Stad
zondag 19 tot en met vrijdag 24 mei, 12.00 – 19.00 (di en do 12.00 – 22.00) tijdens de Dutch Technology Week
• STRIJP-S naast het Klokgebouw