Tree Fall

Tree Fall

De boom van Armando staat daar en observeert wat er gebeurt. Hij beziet daders net zo goed als slachtoffers. Hun rol en hun lot laten hem koud. In deze schuldige omgeving kun je kiezen om wel in actie te komen door de wifi te gebruiken en interactief te zijn via je smartphone. Om de boom te vellen moet samengewerkt worden. Wie wint de krachtproef? Ben jij een dader of een slachtoffer? Of ben je getuige, zoals de boom?

Victor Nieuwenhuijs en Maartje Seyferth

Voor Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs is, na het maken van vier speelfilms en dertig documentaries, het maken van een game een volgende stap. Film en game hebben beide visualisering van een verhaal gemeen en voor beide disciplines is dit in ontwikkeling. We zien deze opdracht als een uitdaging om film en game, kunst en spel, dichter bij elkaar te brengen.

Sylvain Vriens

Sylvain Vriens is een interaction designer die zich voornamelijk richt op video en fysieke electronica. Zijn werk frustreert, reageert onverwachts en laat vaak mensachtige eigenschappen zien. In 2008 behaalde hij zijn doctoraal in de Mediatechnologie aan de Universiteit van Leiden. Hoewel hij de computer relatief laat ontdekte als een creatief medium, startte hij al snel met het project euh.com als een plaats om zijn interactieve experimenten bekend te maken.

Iris Douma

Iris Douma studeerde interactief ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en behaalde haar Europese doctoraal in de kunst in 2006. In haar werk combineert ze graag de fysieke en virtuele wereld. Haar ideëen worden gekenmerkt door betekenisvolle interactie en groepsontwerpen. Ze ontwerpt interactieve installaties, organiseert nieuwe media workshops voor kinderen en werkt tevens als een interactieve ontwerpen en project manager in interactieve mediaprojecten.

Victor Nieuwenhuijs en Maartje Seyferth i.s.m. Iris Douma en Sylvain Vriens

Collectie DROPSTUFF.nl
 
In samenwerking met:
Virtueel Platform, het Centraal Museum, het Armando Museum, de Dutch Game Garden, Impakt, het Nederlands Film Festival en Utrecht 2018
Plaats:
54e Biënnale van Venetië
Jaar:
2011
 
www.moskitofilm.nl
www.sylvain.nl
www.nr74.org