Grab the Pussy – De Koude Kermis #2

Grab the Pussy is een community art grijpmachine en een installatie uit het project De Koude Kermis. Een ogenschijnlijk ouderwetse kermismachine die is gevuld met gebreide katjes — echter is dit geen industrieel pluche, maar handgebreide poesjes door oma’s uit heel Nederland!

De katjes zijn afkomstig van brei- en haakclubs verspreid over heel Nederland. Wekelijks komen de deelnemers & deelneemsters van deze clubs bijeen om samen te breien. Dankzij het Samen Breien project van het Nationaal Ouderenfonds zijn wij in contact gekomen met enkele van deze clubs om dit project op te zetten.

Samen breien tegen eenzaamheid
Voor dit project benaderen we brei- en haakclubjes door heel Nederland om nieuwe poezen te maken. Het doel van de breiclubs is het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Dit project vraagt aandacht voor het onderwerp en creëert een nieuwe digitale community. Ook worden de materialen en onkosten van de deelnemers vergoed, zodat iedereen lekker door kan breien!

De term ‘Grab the Pussy’ is een ironische verwijzing naar de beruchte uitspraak van Donald Trump, maar die heeft vast nog nooit zo’n mooi gebreid poesje met eigen handen aangeraakt. Miauw!

Meer informatie & boekingen:
Geïnteresseerd in één, meerdere of alle installaties van De Koude Kermis voor uw evenement, congress of festival? Wij bespreken graag de mogelijkheden. Stuur ons een e-mail op info@dropstuff.nl, bel ons op 035 677 19 12 gebruik het contactformulier

Community artwork 

Grijpmachine gevuld met zelfgebreide katjes met NFC chips

2017

Concept en ontwerp
DROPSTUFF.nl

Technische specificaties
Afmetingen installatie: Lengte 1.00 meter / Breedte: 1.25 meter / Hoogte: 2.15 meter

Stroomvoorziening: 220 v.

De Koude Kermis
Koude Kermis Grab the Pussy is onderdeel van De Koude Kermis. Een rondreizend kunstproject van DROPSTUFF.nl waar volkscultuur wordt verbonden aan erfgoed, kunsten en technologie. Een kermis voor iedereen waarvan álle ‘attracties’ onder handen zijn genomen of volledig nieuw zijn ontwikkeld: volkscultuur meets high tech en high art