DROPSTUFF.nl – Biënnale van Venetië 2011

Video: © DROPSTUFF.nl – Coen Bouman, Steef van Lent

Van 1 juni t/m 22 augustus 2011 heeft DROPSTUFF.nl in samenwerking met het Virtueel Platform, het sectorinstituut voor de Nieuwe Media en zes Utrechtse instellingen actuele mediakunstwerken gepresenteerd als officieel Collateral Event van de Biënnale van Venetië, de oudste en meest prestigieuze kunsttentoonstelling ter wereld. De werken werden in Venetië getoond op drie LED-schermen op drie prominente locaties én in Nederland op drie schermen, waarvan één op de Neude in Utrecht en twee op de stations van Den Haag en Eindhoven.

Voor het project zijn topkunstenaars, ontwerpers en filmmakers uitgenodigd als jonge talentvolle gamedesigners, een generatie kunstenaars afkomstig van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Mieke Gerritzen, Erwin Driessens en Maria Verstappen, Victor Nieuwenhuis en Maartje Seijfert, Sander Veenhof, Monobanda, Zesbaans, OneSeconds, Iris Douma en Sylvain Vriens.

Begeleid door DROPSTUFF.nl en Virtueel Platform hebben zij interactieve kunstwerken en/of artistieke games ontwikkeld waarbij de mogelijkheid voor het publiek om ‘mee te kunnen doen’ via nieuwe mediatechnologie als voorwaarde werd gesteld.

Naast de games heeft stichting  Impakt een selectie video’s en korte films gepresenteerd op de schermen.

Presentatie Mediakunst
La Biennale di Venezia,
54th International Art Exhibition
Official Collateral Event

I.s.m: Centraal Museum,
Virtueel Platform,
Armando Museum,
Nederlands Film Festival,
en Dutch Game Garden

Mogelijk gemaakt door:
Gemeente Utrecht,
Gemeente Amerfoort,
Provincie Utrecht,
en Gamefonds