THE BRIDGE – Nederland-Zweden 2014

In september 2014 werd een digitale brug geopend tussen Nederland en Zweden, twee landen die 400 jaar diplomatieke relaties vieren.

THE BRIDGE werd gerealiseerd door een live connectie tussen twee grote scherm-units die via internet met elkaar verbonden waren en aan beide zijden uitgerust met speciale detectiecamera’s. Bezoekers aan beide zijden konden elkaar live zien én ter plekke een game met elkaar spelen. In eerste instantie waren Sergels Torg in Stockholm en het Plein in Den Haag aan elkaar verbonden. Later werd in Den Haag de installatie verhuids naar het TodaysArt Festival in Scheveningen.

In het kader van dit project zijn vijf artistieke games ontwikkeld door Nederlandse gameontwerpers die werden geselecteerd op basis van een ‘Open Call. Tegelijkertijd heeft een groep studenten van de HKU ook een gameconcept ontwikkeld op basis van geluidstechnologie.

Game designers:
Thomas van den Berg, Heinze Havinga en Rachel Kremer, Fourcelabs, Z25, Sefrijn Langen, Léon Spikker en Tineke Titsing
HKU / Marijn de Haan, Yuri Meijer, Thijs Muijs, Frank Hartog, Marco Alkema

Umeå – Amsterdam
Na Stockholm-Den Haag verhuisde de brug naar Umeå en Amsterdam. Umeå is in 2014 Europees Culturele Hoofdstad en in Amsterdam stond het project bij het Cinekid Festival.
zie hier een kort videoverslag van Umeå-Amsterdam.

Interactieve Installatie 
– Presentatie Artistieke Games

2014

I.s.m:
Nederlandse Ambassade Stockholm
Zweedse Ambassade Den Haag
DutchCulture
Nederlands Dans Theater
TodaysArt
Cinekid Festival
Umeå, EU Culturele Hoofdstad 2014

Ondersteund door:
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
VSBfonds
Fotonic