Bumper Ballet present at Park Hilaria, the largest funfair of Eindhoven

Tussen 2 en 11 augustus 2019 staan de zelfrijdende botsauto’s van Bumper Ballet op Park Hilaria in Eindhoven! Bumper Ballet is de nieuwste attractie van De Koude Kermis: een botsautobaan met vier wagentjes. Als bestuurders rijd je aanvankelijk zoals normaal, maar na een paar minuten neemt ‘het systeem’ het over en werken de sturen niet meer. Bestuurders worden ‘lijdend voorwerp’ en ervaren wat het betekent om de controle te verliezen als computersystemen het overnemen. De installatie behandelt op speelse wijze de sociale betekenis van autonome technologie en de tegenstelling tussen botsen en dansen.

Park Hilaria 2019 – fotograaf: Barbara Medo

Bumper Ballet is gerealiseerd in samenwerking met Eindhoven Museum en de ontwerpers Peter de Man en Douwe Hibma

Bumper Ballet is dagelijks open van 14:00 en is te vinden bij het plein van Museum door de Stad. Kom je naar Park Hilaria 2019 verkleed prima ballerina en maak je bij ons een ritje? Dan krijg je een gratis muntje voor de grote botsautobaan!

Park Hilaria is de grootste kermis van Eindhoven. Naast meer dan honderd spectaculaire en nostalgische kermisattracties zijn er op Park Hilaria gezellige terrassen en live optredens op diverse themapleinen. Deze gevarieerde mix staat garant voor zomers topvermaak voor alle leeftijden.

📸: Barbara Medo