Aanleverspecificaties Artcasting

DROPSTUFF.nl verwelkomt doorlopend nieuwe inzendingen voor het artcasting-programma en is in het bijzonder op zoek naar een brede en prikkelende dwarsdoorsnede van het aanbod aan Nederlandse mediakunst, waar te denken valt aan (fragmenten van) film, animatie, .gif, clip-art, gamefootage, dans, stop-motion en aanverwante vormen.

Makers kunnen werk toezenden aan de redactie door deze via WeTransfer te versturen naar redactie@dropstuff.nl. Als de redactie het werk uitkiest om uit te zenden, nemen we altijd contact met de maker op. We ontvangen werk graag met een duratie van maximaal 25 seconden, zonder geluid en zonder op- en aftiteling. Deze laatste voegen wij zelf toe, waar we altijd de titel van het werk en de naam van de maker plus een website vermelden. Het werk blijft intellectueel eigendom van de maker. Door deelname verleen je DROPSTUFF.nl automatisch het recht om je werk doorlopend binnen de kaders van dit artcasting-programma te kunnen vertonen.

Karakter van de programmering

DROPSTUFF.nl heeft de ambitie om een grote verscheidenheid en rijkheid in digitale kunstwerken te tonen die zowel vaardigheid met het medium alsmede een originele kijk op de wereld laten zien. Het artcasting-programma wordt uitgezonden in de publieke ruimte, voor een publiek dat bestaat uit een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Werk dat speelt met dit concept geniet onze voorkeur.

DROPSTUFF.nl vertoont alleen originele, zelf gemaakte content, videokunstwerken, animaties, clips, etc. Promotiefilmpjes, registraties e.d. zullen niet worden uitgezonden via het artcasting-programma. Ook het afbeelden van logo’s en het noemen van websites of ander promotionele teksten in de uiting zijn niet toegestaan. Voorbeelden van eerder gekozen werk is hieronder terug te vinden.

Technische voorwaarden

Inzendingen kunnen worden toegestuurd via WeTransfer naar redactie@dropstuff.nl. Vermeld in de e-mail de titel van het werk, naam van de maker en een link naar een download van het bestand. Lever de content in twee resoluties aan: 768 x 512 px (de Groest) en 576 x 320 px (Stationsplein). Bij het aanleveren van een ander formaat, zal DROPSTUFF.nl zelf de clip bijsnijden. De speeltijd dient exact 15 seconden te zijn voor een nieuws item en 25 seconden voor een artcasting item, waaraan DROPSTUFF.nl zelf een titel van 5 seconden toevoegt. Of exact 30 seconden indien het item buiten de reguliere afspraken valt. Er is geen geluid mogelijk. Zodra we je clip selecteren en willen gebruiken zullen we deze zelf geschikt maken voor uitzenden. Mocht dit niet lukken, dan nemen we natuurlijk contact met je op.

  • In de clip mogen geen logo’s of promotionele teksten worden opgenomen.
  • De naam van de kunstenaar en de titel van het werk worden in de DROPSTUFF-opmaak en optiteling opgenomen.
  • De redactie van DROPSTUFF.nl voert de eindredactie.
  • Met het inzenden van het werk ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
Technische aanlever specificaties
Specificatie
Resolutie768 x 512 px (de Groest) / 576 x 320 px (Stationsplein)
BestandsformaatMP4
CodecH.264, MPEG-4, VP8, VP9
PX ASPECT RATIOSquare
Tijdsduurexact 15 seconden voor een nieuws item / exact 25 seconden voor een artcasting item
FPS24
Marges50 pixels rondom