Mediakunst in de publieke ruimte

DROPSTUFF.nl bouwt sinds 2008 aan een ‘Museum zonder muren‘, een digitaal platform in de openbare ruimte. Via een programmering op het netwerk van publieke schermen in beheer van Ocean Media in steden als Hilversum en Amersfoort realiseert DROPSTUFF.nl een zeer groot bereik voor autonome nieuw mediale kunstuitingen. Wekelijks worden deze schermen bekeken door tienduizenden mensen. De programmering vormt een zeer zichtbaar platform voor (jonge) ontwerpers, theatermakers, schrijvers en kunstenaars. De kijkers vormen een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking.

DROPSTUFF.nl stelt onder de titel ‘Artcasting‘ een wisselende programmering samen van clips, filmfragmenten, animaties, interactieve apps en video’s. Elk clip duurt maximaal 25 seconden.

Artcasting

DROPSTUFF.nl tracht om de meest actuele ontwikkelingen te laten zien binnen het spanningsveld van nieuwe media en kunst. Daarvoor biedt het artcasting-programma een uiterst zichtbaar en toegankelijk podium voor zowel jong als gevestigd talent. Iedereen kan zijn of haar film opsturen naar de redactie. Kijk hier voor de technische specificaties en vereisten.

Daarnaast organiseert DROPSTUFF.nl zelf open calls en workshops in samenwerking met hogescholen, universiteiten en werkt het met culturele instellingen en festivals zoals Kunstbende om content te verzamelen. Al deze activiteiten leiden tot een continu wisselend en prikkelend aanbod aan nieuw mediale kunstuitingen welke te zien zijn op de mediaschermen in de openbare ruimte en als selectie op speciale screenings.

Alle culturele inzendingen dienen te voldoen aan de technische specificaties en vallen onder de disclaimer van DROPSTUFF.nl. Ontwerpers en kunstenaars met goede ideeën kunnen onze redactie ook rechtstreeks benaderen via redactie@dropstuff.nl

Klik hier voor het volledige overzicht van alle werken die reeds binnen het artcasting-programma zijn uitgezonden.

Een film aanleveren? Klik hier voor de specificaties

Een greep uit het artcasting-programma

mindgapmindgap
Hier wordt geleefd - Felicia KiesslingHier wordt geleefd - Felicia Kiessling
Ellis Tolsma - Hocus PocusEllis Tolsma - Hocus Pocus
Ellis Tolsma - Dream MachineEllis Tolsma - Dream Machine
Thomas Fokker - A Week Of LifeThomas Fokker - A Week Of Life
BloedeloosBloedeloos

Digitale Collectie DROPSTUFF.nl

DROPSTUFF.nl werkt regelmatig samen met diverse ontwerpers en kunstenaars. In de afgelopen jaren zijn daardoor verschillende digitale kunstwerken en video’s tot stand gekomen, welke behoren tot de digitale collectie van DROPSTUFF.nl. Veel werken zijn tot stand gekomen door ondersteuning van fondsen, gemeenten, musea en diverse culturele instellingen.