VR_MEER

Van 29 september 2016 tot en met 8 januari 2017 presenteert het Mauritshuis ‘Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection

Het Britse koningshuis bezit een van de mooiste verzamelingen oude schilderijen ter wereld. De collectie is in vele eeuwen door verschillende vorsten bijeengebracht. Meestal hangen de schilderijen achter gesloten deuren, maar het Mauritshuis kan er dit najaar tijdelijk tweeëntwintig laten zien. Voor deze tentoonstelling zijn genrestukken geselecteerd van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw.

Maak een virtuele reis naar ‘de Muziekles’ in een Engelse rode telefooncel
Absoluut hoogtepunt van de tentoonstelling is Dame aan het virginaal met een heer (‘De muziekles’) van Johannes Vermeer. ‘De muziekles’ is één van de zeldzame stukken van Johannes Vermeer van wie in totaal 36 schilderijen bewaard zijn gebleven. Het schilderij uit omstreeks 1660-1662 toont een dame en een heer bij een virginaal.

Via de ‘virtual reality’-applicatie VR_MEER kunnen bezoekers een reis maken naar het het beroemde schilderij en ontdekken ze daar de verschillende verhalen die in het schilderij worden weergegeven. Daarvoor zijn op het voorplein van het Mauritshuis drie originele Engelse telefooncellen geplaatst die voor de gelegenheid zijn omgebouwd tot één-persoons VR-cinema’s.

Virtual Reality-Experience

2016

In opdracht van:
het Mauritshuis, Den Haag

Concept en Productie:
DROPSTUFF MEDIA

VR programmering:
The Virtual Dutch Men

Context:
In het kader van de tentoonstelling ‘Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection‘, presenteert het Mauritshuis de VR-experience ‘VR_MEER’ waarin je een virtuele reis maakt naar het schilderij ‘De Muziekles’.

www.mauritshuis.nl