Mo & Pleun – kermis, kunst en kattenkwaad, een kinderboek over alles wat kunst en kermis gemeen hebben

Mo & Pleun – kermis, kunst en kattenkwaad, een kinderboek over alles wat kunst en kermis gemeen hebben

Het eerste Koude Kermis Kinderboek is daar! Geschreven door Albert Meijer met illustraties van Eva Kröse en uitgegeven door DROPSTUFF.nl.

Dit hardcover boek met een tekst op rijm is geschreven voor kinderen, maar vormt tegelijk ónze speelse bijdrage aan de discussie over de culturele kloof tussen mensen met verschillende sociaal-maatschappelijke achtergronden, interesses en cultuuruitingen.

Het verhaal: kunst en kermis
Mo en Pleun wonen in een grijpmachine op de kermis. De twee knuffelkatten wachten daar geduldig tot iemand ze wint. Mo wordt als eerste uit de machine gehaald, door het zoontje van een museumdirecteur. Het dochtertje van een kermisklant wint Pleun. Als Pleun een tijd later op bezoek gaat bij Mo, snapt ze niks van alle moderne kunst. Waarom vindt Mo een compleet wit schilderij zo mooi? En wat doet die kattenbak in het museum? Tegelijk kan Pleun niet wachten om Mo haar kermis te laten zien. Zou hij wel overal in durven? En begrijpt hij waarom Pleun zo gek is op de kermis? Twee ogenschijnlijk verschillende werelden blijken meer overeenkomsten te hebben dan gedacht.
‘Mo & Pleun, kermis, kunst en kattenkwaad’ is geschreven voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.

De officiële lancering van het boekje vindt plaats op maandag 7 oktober in de OBA Amsterdam, Openbare Bibliotheek op het Oosterdok in Amsterdam, tussen 16:00 en 17:00. Op dat moment zullen ook een aantal installaties van De Koude Kermis aanwezig zijn die gratis toegankelijk zijn

Het boekje is vanaf maandag 7 oktober beschikbaar via www.dropstuff.nl/webshop voor 11,95 (exclusief 3,95 portokosten)

Het boekje is ook verkrijgbaar via Bol.com: https://www.bol.com/nl/p/mo-pleun-kermis-kunst-en-kattenkwaad/9200000124982874/?bltgh=m9Gxn-qGY7tartS4IjRHiQ.1_4.5.ProductTitle

Met dank aan VSBfonds en BankGiro Loterij Fonds