Aanleverspecificaties Artcasting

Iedereen kan zijn of haar digitale kunstwerken laten zien op de via het Artcasting-programma van DROPSTUFF.nl.  Deze werken kunnen worden toegezonden aan de redactie via redactie@dropstuff.nl. Als onze redactie jouw werk uitkiest om uit te zenden, nemen we altijd contact met je op. We zullen in dat geval altijd de titel van het werk en je naam vermelden. Het werk blijft intellectueel eigendom van de maker. Door deelname verleen je DROPSTUFF.nl automatisch het recht om je werk onbeperkt binnen de kaders van dit Artcasting-programma te kunnen vertonen.

Karakter van de programmering

DROPSTUFF.nl heeft de ambitie om een grote verscheidenheid en rijkheid in digitale kunstwerken te tonen die zowel vaardigheid met het medium alsmede een originele kijk op de wereld laten zien. Zo kan DROPSTUFF.nl een breed spectrum aan opvattingen binnen de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen.

Het Artcasting-programma wordt uitgezonden in de publieke ruimte, voor een publiek dat bestaat uit een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Werk dat speelt met dit concept geniet onze voorkeur.

DROPSTUFF.nl vertoont alleen originele, zelf gemaakte filmpjes, videokunstwerken, animaties, clips, etc. Promotiefilmpjes, registraties e.d. zullen niet worden uitgezonden via het Artcasting-programma.  Ook het afbeelden van logo’s en het noemen van websites of ander promotionele teksten in de film zijn niet toegestaan. Voorbeelden van eerder gekozen werk vind je hier.

Technische voorwaarden

Inzendingen kunnen worden toegestuurd door een e-mail/WeTransfer te sturen naar redactie@dropstuff.nl. Vermeld in die e-mail de titel van het werk, naam van de maker en een link naar een download van het bestand. Clips worden afhankelijk van het de locatie in twee formaten, 16:9 of 4:3, uitgezonden. Lever daarom de film in twee verschillende formaten aan. Bij het aanleveren van een formaat zal DROPSTUFF.nl de film bijsnijden. De maximale speeltijd is 5, 15 of 25 seconden waaraan DROPSTUFF.nl een titel van 5 seconden toevoegt. Er is geen geluid mogelijk. Zodra we je film selecteren en willen gebruiken zullen we deze zelf geschikt maken voor uitzenden. Mocht dit niet lukken, dan nemen we natuurlijk contact met je op.

  • In het filmpje mogen geen logo’s of promotionele teksten worden opgenomen.
  • De naam van de kunstenaar en de titel van het werk worden in de DROPSTUFF-opmaak en optiteling opgenomen.
  • De redactie van DROPSTUFF.nl voert de eindredactie.
  • Met het inzenden van het werk ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
Technische aanlever specificaties
Specificatie
Resolutie1920×1080 / 1024×768
BestandsformaatMP4, MOV, WMV, AVI
CodecH.264, MPEG-4, VP8, VP9
PX ASPECT RATIOSquare
Tijdsduurexact 5, 15 of 25 seconden
FPS24
Marges50 pixels rondom